luni, 18 iulie 2011

Viata unui aparat foto

Baiatul meu de 5 ani m-a vazut facand poze si s-a decis sa faca si el. I-am explicat cum sa aprinda aparatul, cum sa cadreze, pe ce buton sa apese, cum sa vada pozele facute si cum sa opreasca aparatul... Totul era ok, aparatul facea autofocus si pozele ieseau chiar reusite. Nimic problematic din puntul asta de vedere, chiar a priceput cam tot ce imi propusesem sa ii explic si avea idei interesante de subiecte de fotografiat. Multe, multe poze cu sora lui, cu pisoiul, cu gradina....
'Ok' mi-ati spune. Si ati adauga acel 'Si ce daca?' daca sunteti in toane rele, sau acel 'Vai ce frumos!' daca sunteti in toane bune.

Ei bine problema a aparut abea in momentul in care intr-o zi aparatul foto avea bateria cam slaba... Si un comportament ciudat. Baiatul meu apasa pe buton sa aprinda aparatul, aparatul se aprindea, iesea optica din aparat asa cum se intampla la orice aparat compact. Doar ca in momentul in care apasa pe buton sa faca poza, in loc sa se faca poza... aparatul se stingea. Si prin stingere intelegeti aparatul foto care isi retrage optica in interior si se stinge. La prima stingere s-a mirat, la a doua s-a cam simtit frustrat, la a 3-a baiatul meu a priceput cum sta treaba, care e ordinea actiunilor aparatului. Si cum el tinea neaparat sa faca poza aia, s-a decis: a apasat pe buton sa faca poza, si in timp ce aparatul isi aranja frumusel optica in interior el a prins-o viguros cu mana si a tinut-o fix si decis sa nu o lase sa faca ea ce vrea de capul ei. El facea pozele, el decidea (nu aparatul) logic! Si aparatul s-a stins cu optica pe dinafara. De atunci nu mai stie sa faca poze. Aparatul, de el vorbesc. Fiu-meu.... el mi-a povestit toata istoria, ca altfel nu prea cred ca puteam intelege cum de-a ajuns aparatul in pozitia aia imposibila.
Baiatul meu pare sa fi inteles ca ceeea ce a facut nu prea era corect desi a incercat sa ma convinga ca aparatul s-a defectat singur. La noul aparat am grija totusi sa nu fie descarcata bateria. Si i-am explicat si baiatului ca uneori aparatele astea sunt ingrozitor de incapatanate, sinucigas de incapatinate as putea zice :).

3 comentarii:

  1. eu mereu am grija sa-i dau baterii incarcate fiului meu,dar ii dau si un aparat mai vechi,asa,preventiv!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ai dreptate, a fost si vina mea ca n-am verificat daca e descarcat.
    Si al nostru aparat era mai vechi, dar chiar mergea bine. Bateria era cam capricioasa tocmai ca era mai veche si nu tinea prea mult. Am cumparat un nou aparat si sincer n-am investit prea mult in el, oricum acusi vine si randul fiicei mele sa invete cum merg aparatele astea si nu sunt sigura ca o sa fiu pe faza sa prevad chiar totul... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. al meu a spart ieri una din cele 3 cupe ale candelabrului, ..
    aparatul il foloseste doar in prezenta mea.
    bine ca m-ai prevenit cu episodul de mai sus, o sa vorbesc sa incerc sa previn reeditarea cu alti actori :)

    RăspundețiȘtergere

Aveti o parere sau o intrebare despre subiect? Aici o puteti exprima.
Daca nu aveti un cont (google worldpress etc) va puteti pune numele selectand in 'Comentati ca' optiunea 'Nume/Adresa URL' si punand numele dumneavoastra sau adresa URL (sau amandoua).