luni, 19 martie 2012

Jucatorul de sah versus jucatorul de poker

La un articol de pe blogary (http://www.blogary.ro/2012/02/prima-victorie-importanta-a-usl/) am scris un comentariu scurt si pe jumatate ironic:
"Si daca Basescu numeste un Prim-Ministru din USL acum? PDL ar avea sanse mai mari sa creasca pe 9 luni de guvernare USL decat pe 9 luni de guvernare PDL sau tehnocrata. "
A fost frumos ocolit orice raspuns din partea membrilor asociatiei Blogary. Desi uneori imi raspund direct, de preferinta cand nu am dreptate.
Ei bine ce citesc azi? http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-11778771-traian-basescu-oferit-functia-prim-ministru-lui-victor-ponta.htm
Basescu ii propusese lui Ponta (si deci implicit USL) postul de prim ministru. Il cred ca a propus. Asa arata stenogramele si asa as fi facut si eu daca as fi fost in locul lui. Mi se pare evident, toate argumentele pledeaza in favoarea propunerii.
In schimb ma indoiesc ca Basescu chiar isi dorea sa vada un USL-ist in fruntea guvernului pana la alegeri. Si am ferma convingere ca propunerea a fost facuta in speranta si probabil chiar cu convingerea ca va fi refuzata. A fost una din lungul sir de lovituri spectaculoase ale lui Basescu. Are un talent incredibil sa scoata tot ce e mai rau din adversari.
Dincolo de toate detaliile, esentialul care va ramane din toata istoria asta este ca Ponta nu stie sa recunoasca si sa fructifice o ocazie, nu stie sa intoarca o situatie in avantajul sau. A pierdut si pozitia de prim ministru si organizarea de alegeri anticipate. Basescu in locul lui probabil le-ar fi castigat pe amandoua. E alt fel de om, stie sa miste pionii pe tabla de sah. Ponta e un jucator de poker. Poate ar fi mai putin daca n-ar fi in compania lui Crin (am vaga impresia ca s-ar putea sa fi inteles asta). Basescu e un jucator de sah. Pentru inginerul din mine e placut sa constate ca... avantaj jucatorul de sah.

99 de comentarii:

  1. Interesant punct de vedere.. Exista luptatorii, care rup apele, care pasesc fast forward. Unul este Dl Presedinte Basescu.

    Am avut mult de tras cu antibasistii. Nu mi-am afisat niciodata "basismul", doar am ras mereu de prostia oponentilor sai. Pentru asta mi s-a aratat o ura furibunda, incredibila. Am doua colege pensionare care pur si simplu au ajuns in cateva episoade sa imi arate ura sadea.

    Nu este atat de evident basismul cat este antibasismul. Ma gandesc la Belgia unde sunt segregari pe motive etnice: bascii si valonii parca.. aici ar putea fi basistii si antibasistii.

    Aduc multi in discutie "ura adusa intre romani". .. Pai acest ins, face o "separare a apelor", adica cei progesisti sunt pro iar cei conservatori si rezistenti la schimbari devin contra lui.

    Oponentii fac apel la pace sociala si consens, pai atunci se fura cel mai bine cand se aseaza "pacea lui Iliescu", tacere si ignorare a greselilor si furtului.

    Spuntaneitatea lui Basescu oponenti sai nu o egaleaza si nici n-o apreciaza. Un jucator de poker este unul care premediteaza. Este Crin. Atat croseteaza din vorbe incat devine teapan de static.

    Curios finalul translate-ului tau, asta pentru ca Basescu este cotat de oponenti prin gura bahicului Dinescu , jucator de table nu de sah.

    Apropo de Dinescu, in ultimul editorial (a cumparat impreuna cu Buscu marca Catavencii si au iesit din asocierea cu Adevarul) arata ca s-a dat de partea castigatorului, respectiv a lui Basescu, si intoarce armele impotriva celor pe care i-a sustinut cu disperare de 4-5 ani incoace. A sarit in barca castigatorului! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "Ponta nu stie sa recunoasca si sa fructifice o ocazie, nu stie sa intoarca o situatie in avantajul sau. "

    Foarte corect apreciat, si asta din cauza ca strategia lui Ponta a fost Antonescu respectiv "jos Basescu!". Ori asta te ajuta sa te impiedici la tot pasul. Ochii care nu vede inspre orizont, are nevoie de copy-paste. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. La asta nu ma asteptam, 2 measje dupa aproape 5 luni de la publicarea postului (19 martie)...:). Hehe, cate s-au petrecut de atunci...
    Oricum asta e treaba, spontaneitatea lui Basescu a devenit inutila, aproape periculoasa (pentru ca sustinatorii lui inca mai spera la miracole datorita ei). Iar Romania va trece prin cel putin 4 ani de tras inapoi spre est si antireforma. Iar ma bucur ca nu m-au lasat meandrele concretului sa ma intorc in Romania in 2005 :). Intr-un fel sunt multumita ca nu ma uit pe TV romanesti. In putinele momente cand am avut ocazia sa ma uit am dat numai de idioti cu fixuri putine si persistente si cu titluri de analisti. Nici nu ma mir ca votantii o dau din colt in colt si nu stiu pe ce lume traiesc.
    Basescu in mod clar nu e jucator de table. Decat poate in timpul liber cand merge la plaja.
    Acu cu strategia lui Ponta... Cum vrei sa faca o strategie daca nici un doctorat ca lumea n-a putut? Strategia copierii de la altii merge cand esti baiat mic, cand esti cel mai tare din cartier, da nu cand trebuie sa conduci o tara. Mi-l si imaginam la Bruxelles cand s-a dus acolo sa arate ce smecher e el si cum ii ia fata lui Basescu si cand s-a vazut in sala dadea din colt in colt sa obtina mandatul de la Basescu. Nu gasise si el vreun mandat de pe la Merkel sau cine era pe acolo sa-l copieze?
    Si ura adusa de basescu... Loool, nu stiu ce vorbesc. Tu ii urasti pe anti-basescieni?? Eu sunt pro-basescu dar nu-i urasc pe ceilalti!! Si am vorbit cu multi pro-Basescu si niciunul nu mi-a zis c-ar ura pe cineva. In scmb la tabara anti vezi doar ura, atitudinea aia ca totul e din vina lui Basescu, atitudinea aia tipica a omului fara umor, lipsit de autoironie si simtul realitatii. Un fel de talibanism stiut fiind ca talibanii n-au umor, doar convingeri tafnoase.
    Cat despre Dinescu-Catavencu... loool... nu i-au dat astia ce voia si gata s-a reorientat. Poate canta cat vrea, Basescu s-a prins cum e si in plus Basescu nici nu prea mai are multa relevanta. Politic nu mai poate candida. O sa ramana in istorie! Poate o sa testeze o cariera de politician la nivel european, dar in Romania a cam epuizat tot ce putea face in conditiile date. Pentru multe ar trebui sa-i multumim.
    Poti incerca Kamikaze am auzit ca ala e un ziar umoristic facut de oameni cu umor, nu de talibani mistocari.
    Cat despre Crin am vaga impresie ca i s-a urcat atat de mult geniul la cap in nici 2 luni de presedentie incat le va fi papusarior mai usor sa gaseasca un nou imbecil decat sa-l recicleze pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar asta ziceam si eu: nu pot sa inteleg ura furibunda a antibasistilor! Este mai multa ura din partea celor care nu l-au votat decat ferventza in sustinatorii lui, adica cei care sunt de partea lui Base, me included, sunt mai liberi in gandirea, mai cutezatori, mai deschisi, you name it...

    Culmea e ca cei care il urasc, o fac numai pentru ca "nu stie sa poarte un costum", "nu are aer de domn, ii lipseste elegantza".... Adica ar prefera un imbecil ca Taric3anus care arata bine la 4 ace, dar care vinde tara pt prietenu' sau Patr1ciu...

    Foarte bine ai facut ca nu te-ai intors, felicitari!
    E o mizeri cumplita, involburarea post-brucanista (Brucan estima la 20 de ani iesirea din ..postcomunism), la antena3 nu rezist doua minute, aia au platfus la creier, sper sa dispara cat mai curand.... cat despre sobolanul ala de Chiri3ac, ala care cica l-a imprumutat pe SOV cu 50000€.. pai ala e om de afaceri sau jurnalist?! Ce sa mai zicem de Corn3l Nist0rescu! Alt Gagamitza Dandanake, a scris oda Americii: http://www.wrensworld.com/ode2amer.htm
    iar acum isi varsa veninul in platoul A3 impotriva lui Basescu, Europei occidentale si SUA....
    Chiar ca te umpli de energie negativa daca stai un pic pe astea..
    Multumesc pt indicatia catre KKmitze :D dar m-am cam certat la un mom dat cu ei, cand ii frecventam, si cred ca o sa ii mai evit o vreme.. S-a intamplat ceva interesant: s-a produs catavencizarea presei, s-a spart AC, si au rezultat 3: ACnou, KKmitze si Catavencii. Asta e bine! Toti 3 fac satira. Nu m-ar deranja sa se sparga in 6! =))

    Imi place cum scrii, e foarte reconfortant sa regasesti o mare parte din propriile opinii in scrisul altcuiva, multumesc de raspuns!
    (Am niste colege in etate, care sunt Doamne in adevaratul sens al cuvantului, ele au cunoscut Romania inaintea comunismului... din pacate ele il considera pe V0icu1escu "securistul de bine", pe motiv ca el prin televiziuni hraneste multi romani... sunt asa de dezamagit de perceptia lor defecta.... recent am vazut insa un documentar despre Hitler, si se pare ca si el fiind tanar, precum idiotul Mirc3a B4d3a acum, avea o uriasa sustinere din partea femeilor "mai in varsta".. asa ca nu mai avem ce castiga de la batranii nostri..)

    Cica vor sa vina acum cu o noua formatiune Romania Dreapta cu simbol o inima.

    Sa-ti mai semnalizez un articol dragut: Studiu de caz...

    Nu pot sa cred ca ai scris in martie!!!! Pare proaspat ca scris ieri!

    Sper sa mai scrii detaliile vazute prin ochelarii tai! Ai ochelari buni!

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema cu scrisul e ca am foarte mult de lucru in perioada asta. Si lucrurile se petrec atat de repede in Romania ca abea pot sa le integrez. De unde sa mai scot timp sa mai si rumeg si sa-mi pun ideile in ordine si in pluis sa le mai si scriu ?
    Romania Dreapta.... cu simbol inima. Daca la simbol au dat tot ce-i mai bun inseamna ca-s o banda de oameni de stanga ca numa aia se lasa condusi de sentimente si nu de ratiune. Dreapta n-are nimic cu inima, are cu ratiunea. Inima te pune sa dai ajutoare la tot poporul, inclusiv ala care n-are nevoie fara sa te intrebi de unde dai si de la cine trebuie sa iei ca sa poti da.
    Nah, fug, gata cu trandaveala.

    RăspundețiȘtergere
  6. S-ar putea sa ai dreptate, eu chiar cred ca exista socialisti nereprezentati in Romania, ca PSD nu ii reprezinta pe socialisti, ei reprezinta lupta pentru ciolan. Si nu pot sa admit ca niste imbecili conduc stanga!!! Adica socialistii nu pot da ei niste oameni intregi la cap? Doar idioti???? Unde-s oamenii de valoare din PSD? Nu au asa ceva? Nu le permit ascensiune? Probabil! Cu un Miron Mitrea, cu un Viorel Hrebenciuc, cu un Mazare, cu un Oprisan, samd... toate hahalerele. De-ai prindea bine diminuarea lor, a parlamentului la 300, dar cu 470 sau cati sunt acum, arata ca o turma in care greu ii monitorizezi pe toti.
    Stai sa vezi ca urmeaza sa plece si Base si Ponta(c-p) vor merge la Bruxelles .. devine tot mai "distractiv"...
    Spor la lucru!
    (Desi sfrasitul acestui an ne va indemna mai degraba la reflexii si in postura expectativa, sa asistam la chestii nelamurite)

    PS. Daca am avut amandoi dreptate mai sus, atunci RD va tinde sa formeze o "opozitie constructiva", ca Forta Civila sau cum si-a intitulat MRU formatiunea se traduce prin permanenta-opozitie?, ca USL e varza la opozitie, cea mai debila opozitie/putere posibila. Din pacate. Ei, poate se mai clarifica lucrurile, daca... nu-l suspenda Felix pe Base! ..

    PS2
    Scuze ca am dat buzna, dar uite mai schimbam o idee, merci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acestia ar fi zorii democratiei, vremuri involburate...

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani, pentru toti cei care va sarbatoriti azi! :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pt. PS2: nu ai dat buzna, blogul e public. Nu ma ocup de el cat ar trebui, e adevarat dar e public.
    Chiar imi face placere sa pot schimba idei si aici. Inca e suficient de 'ascuns' sa nu fie nevoie sa fac moderare si e placut asa.
    Cat despre socialism si forta civica... Habar n-am cum sta treaba. Dar cred ca nu de prea putin socialism sufera Romania. Si nu uita un detaliu care are si el semnificatia lui. Pari sa vorbesti de PSD ca despre opozitie. PSD nu mai e opozitia de vreo 5 luni si ceva. Ponta a treut de investirea in parlament in 7 mai 2012!! E la putere de mai mult de 5 luni. Nu e nevoie sa-l credem pe cuvant pe Ponta cand debiteaza idiotenii gen sunt la guvernare dar nu am puterea. Are exact atat de multa putere cata e posibil sa aibe un om intr-o democratie constitutionala (aia cu statul de drept). Sa nu uitam ca avem o constitutie si un stat de drept tocmai pentru a impiedica cazul in care toata puterea ar fi in mana unui singur om. Sa vrea mai mult decat are acum e deja delir dictatorial. Si mi se pare foarte pericluos ca majoritatea populatiei nu sesizeaza problema asta.
    Deci Ponta e la guvernare, USL e la guvernare, si e normal chiar necesar in democratie sa nu poata face ce vrea muschiu lor la guvernare si desi sunt la putere.
    Cu stanga asta si o opozitie de stanga constructiva... Fara indoiala ar fi frumos sa existe una. Una care sa stie sa negocieze cu dreapta si sa cedeze pe masurile de reforma in sensul minimizarii costurilor pentru cei saraci, nu in sensul maririi privilegiilor policienilor. Dar asta e deocamdata de domeniul SF in Romania (si in parte si in alte regimuri democratice mult mai evoluate). Si e cheia reformarii clasei politice probabil. Dar vad ca pentru reformare se pleaca pe drumuri si pe vanatori de vrajitoare gen combaterea traseismului. Combatem efecte si nu atacam cauzele. Poate da iluzia ca merge o perioada dar nu va putea rezolva problema. Interzicerea traseismului chiar va impiedica reformarea partidelor dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vorbim de lup... http://www.blogary.ro/2012/09/time-out-de-la-polemicile-dreptei-misterele-stangii/

    RăspundețiȘtergere
  11. O fi PSD la guvernare, dar fac ce fac si tot in opozitie par a fi, lungul stagiu in opozitie si-o fi pus amprenta iremediabil pe ei? Merg pa la televiziuni parca ar cersi o farama de onorabilitate, parca cersesc incredere... penibil!
    Si kkrau ala, seara de seara la A3? Parca ar fi ospatar nu demnitar. N-are simtul proportiilor?...
    Chiar si cand se intitula President a.i. of Romania, mergea seara de seara la A3 sa-i ciugule din microfonul lui Gadea.. bine l-a etichetat "paiata"...
    Da, am citi pe blogary, am si comentat, ar fi buna o restructurare la PSD, altfel ramane un partid cangrena.. la ei chiar se practica statusul "Fratie in hotie". De fapt ei sunt urmasii directi ai PCR, ai muncitorilor care au jefuit "chiaburii".. si-au insusit lucrurile si casele.. deci PSD nu au depasit mentalitatea aia, bine zicea ...
    [ Florina 6385 pts moderator

    Părerea mea despre stînga românească se reduce la o veche vorbă, atotcuprinzătoare şi tot românească "mutu fute pămîntul". ]

    Se pare ca nici dlui Hollande nu-i este prea bine, a scazut sub 50%.

    RăspundețiȘtergere
  12. Glook, te rog sa ma ajuti sa inteleg raspunsul dlui:


    { Industria romaneasca incotro? (Marţi, 4 septembrie 2012, 10:19)

    Ionescu [anonim]
    Descentralizare prin falimentarea intreprinderilor din perioada comunista? Dar asta inseamna colapsul Romaniei!

    O tara fara industrie nu exista. Se vrea ca Romania sa existe numai ca importator?
    trimite

    r (Marţi, 4 septembrie 2012, 12:01)

    Sorin Mandrutescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ionescu
    In ceea ce priveste Romania = tara importatoare, lucruile trebuie privite nuantat. Daca memoria nu ma inseala, in 2010 Romania a avut cel mai mare nivel de export din istorie. Sigur ca o tara fara o industrie puternica este o tara vulnerabila, dar lucrurile trebuie privite si in contextul economiei moderne, globale a sec 21, in care industria traditionala (prelucrarea materiilor prime, constructoare de masini, de bunuri de larg consum, textile etc) este localizata in tari din Asia, in timp ce tarile din Vest se orienteaza catre industrii cu valoare adaugata mare. Fara a neglija nici o secunda importanta industriei traditionale, cred ca in paralel Romania trebuie sa se orienteze catre acest tip de industrie cu valoare adaugata mare, moderna, flexibila, inovativa, in corelare cu dezvoltarea factorului educational mai sus-mentionat. }

    Eu am considerat ca s-a facut o descentralizare bezmetica, chiar prin jaf, prin falimentari premeditate, prin vanzare la fier vechi. Asta s-a dorit pentru a desfinta "brandul Ceausescu". Dar cred ca cele aprox 2000 de intreprinderi care au disparut din 1989, inseamna o saracire a poporului, prin pierderea locurilor de munca, prin schimbarea statutului de producator indigen in importator "cascat". Nu in toate tarile fostului bloc sovietic s-a pradat tot-tot. Deci cre vrea sa zica Sorin Mandrutescu, presedintele AmCham? Ce e "industrie cu valoare adaugata mare"? Adica sa ne recalificam toti in programatori web, sa fim niste "specialisti" care in lipsa curentului electric nu stiu sa faca nimic-nimic? Nu-s sigur ca inteleg ce vrea sa zica, si nu-s sigur daca chiar e bine pentru noi ce ne doreste.

    RăspundețiȘtergere
  13. La primul mesaj: pai tocma de aia am subliniat ca USL e la putere!! Vad clar ca PR-ul lor e sa se comporte ca si cum ar fi in opozitie si Basescu singur singurel e la putere si tot ce e rau e din cauza lui. Macar pe cei mai informati dintre noi sa nu ne duca de nas.

    La al doilea mesaj: :) nu crezi ca-mi ceri prea mult? Nici macar nu-s economist. Stiu doar ca in general industrie cu valoare adaugata mare e research and development si partial sectorul serviciilor. Webdesignul e la limita de jos a informaticii. E aproape lohn-ul informaticii :). Sau cum sa-i zic: poti face un webdesign ultimu racnet daca nu ai informatie relevanta pe site. Deci nu, dupa parerea mea webdesignul nu e activitate cu valoare adaugata mare. Vrei sa vezi ceva cu valoare adaugata mare in informatica? Ia Jasper reports framework Java fondat de un romanas de al nostru (Teodor Danciu). El a sesizat nevoia pe piata a produsului, a facut toata arhitectura si programarea la inceput. Cand insa a fost nevoie sa fie vandut produsul, sa se faca marketingul, toata partea financiara... au preluat americanii. Au facut ei 90% din plus valoare ca au organizare, piata si cultura in sensul asta. El e abea in management team ceea ce nu e putin dar nici macar director... http://www.jaspersoft.com/management-team
    La industrie nu ma pricep. Dar daca am avea cateva firme gen Jaspersoft am putea cumpara hainele ieftin din China si reconverti cosatoarele de le fabricile in lohn mutate in china in spalatorese sau bucatari si barbatii in soferi sau gradinari pentru angajatii super ocupati de la firmele respective (is caricaturala, intelege ideea). Nu disparitia unor fabrici dupa 90 e problema, ci faptul ca nimic nu s-a creat ca sa inlocuiasca fabricile respective. S-au scos muncitorii in somaj sau la pensie anticipata le 45 de ani si li s-a oferit sansa sa stea si sa astepte para malaiata de la Iliescu si ai lui.
    Si eu sunt dint-aia care in lipsa curentului nu pot munci la lucru. Dar m-am tratat: in timpul liber ma ocup cu gradinaritul :). De foame tot n-o sa mor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multam, eu m-am riscat stiind ca poate mai te convorbesti cu altii, eu nu prea am cu cine sa schimb idei politice. si eu sunt cu ochii-n monitaur 10h/zi, dar cum zici, incerc sa ma dezvolt si pe langa echipamentul minune. Chiar, am tuia, care s-a curbat, si l-am legat de alt pom... am vazut in alte ograzi tuia drept, vertical, e frumos!
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Pai de ce nu ai cu cine sa schimbi idei politice?
    La tuia nu ma pricep, urasc tufele astea. Si al meu barbat vrea sa-mi faca un gard verde cu ele. Pana acum nu si-a pus in aplicare idea din fericire. Sper sa aibe in continuare alte prioritati. Io-s cu legumele. Facui gard verde de fasole cataratoare. Al meu fiu ii zice 'padurea lu mama' ca am plantat cam prea des, am crezut ca nu rasare prea bine ca erau seminte de ale mele de anul trecut, nu dintr-alea cumparate di selectate. Acu tot la 2 zile kilu de fasole verde... E munca nu gluma :).

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai n-am, astia din jur "e" antibasisti majoritatea, apoi politica e ca un microb, deci sunt un microbist?
    Tuia cresc frumos, daca cresc drept. Cresc inalti (masculin, un arbore tuia, doi arbori tuia?) Buna treaba cu fasolele, si la noi la tara tot asa s-au facut anul trecut, anul asta nu stiu daca s-au mai pus.. Vine iarna si e nevoie de astea verzile, bine de conservat, desi se spune ca ele prin fierbere isi cam pierd din cele mai importante valente nutritive si energetice, ti-as relata teoria alora de la terapia cu coral..
    Politica in familie este contraindicat, treaba e ca si politicile Basescului ar fi cumva pe termen lung, in ideea creeri unui stat cu institutii independente, preferabil indepartat de al mamei Rusia.. insa la nivelul prezentului au fost efecte dezastuoase in multe domenii, nisi partidul porto nu s-a compus doar din oameni ca-lumea, si contextul politic mondial a fost de asa natura incat daca ai peste 50 sau 55 sa arunci vina pentru toate dramele in carca Basescului
    la urma urmei si partidele astea sunt oglinda poporului.. daca vor ajunge in partide tot felul de corupti, va fi rau pentru popor... ori nu exista o doctrina care sa adune doar incoruptibili!!!!! asta nu intelege prostimea, politica este o continua lupta/forfota, cum ai lasat "jucatorismul" de-o parte, cum se incumeta unu' sa fure de la buget/cetateni (vezi demnitar german fost premier sau asa ceva)
    apoi UE vor casca ochii peste ce fac astia aici, deci cu cat se ascute mai mult lupta politica, cu atat mai bine, dar nu prin cai ocolite

    RăspundețiȘtergere
  17. "asta nu intelege prostimea, politica este o continua lupta/forfota, cum ai lasat "jucatorismul" de-o parte, cum se incumeta unu' sa fure de la buget/cetateni"
    Mare dreptate ai.
    Sper sa nu ne lase in pace UE si sa tina ochii pe noi.
    Ai vazut asta: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13246605-maestrul-aburelii.htm ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-ar place/placea sa am dreptate.. Poate asta vor sa credem. Daca totusi acesta este fundamentul structurilor adiacente pdl, atunci eu cred ca ar fi un fundament sanatos.. Depinde mult de oamenii care se inhama la aceste constructii.. Trebuiesc oameni care au facut ceva in viata, nu fitecine care nu au alta posibilitate de afirmare decat politichia.. Dintr-un anumit unghi pare ca oamenii care "joaca" la partide sunt mai importanti decat doctrina/orientarea. Deci sa vedem cine unde "joaca".
    Cred ca per ansamblu avem progresisti si conservatoristi, toti pierduti prin tot felul de partide si partidulete.. Ramanand asa imprastiati, au loc mai multi la ciolan, deci e posibil sa ramana formatiuni/bisericute multe, ca sa aiba ei personal mai multe de castigat. Traseismul asumat, ar fi dus poate la o scena bipolara, ar fi fost un pas mult prea barbatesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. PDL e cam nefundamentat. Ca sofer nu poti sa-ti construiesti masina singur. Esti obligat sa cumperi/imprumuti una care ai vrea-o cat mai buna dar uneori oferta de pe piata nu-ti permite prea multe. MRU inca nu are doctrina definita. Dar avanseaza foarte repede, are ceva din capacitatea de evolutie a lui Basescu si e inteligent. Desi ramane foarte diferit de el, si asa e bine. E real politik.
    Ponta pe partea cealalta e esenta PSD: maestrul aburelii. Dupa parerea mea lui Crin i-a sunat ceasul, cred ca deja si-a inceput descinderea in infern. Poate il mai tine Voiculescu o perioada in geam pe post de gonflabila, dar nu-l vad mai relevant decat atat.
    Interesant ca vorbesti de traseism asumat. Sunt multe 'rele' vazute ca rele in romania care de fapt nu sunt decat chestii bune si benefice pentru democratie. Traseismul e unul din ele. Problema nu e traseismul ci alegatorii care nu sesizeaza deloc problema baronilor locali si nu sustin anchetele procurorilor. Ba mai si ii voteaza cu 2 maini pentru 2 kile de faina fara sa vada ca pierd mult mai mult pe ansamblu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, ma bucura orizontul preconizat pt Crin.. m-a inseninat citind.
    Cica (B1-RB) sa fie asa sa ramana peste iarna astia ca sa vezi cine (impotriva cui)o sa protesteze prin feb in Pta Univ.!
    Chiar maestrul aburelii! Dar au 7,4 mil aburitori in spate, deci inca reprezinta pe cineva, forta regresista a Romaniei..
    Adevarul ca astia trag spre est..
    Si cine crezi ca e-n carti post-Anto.? Dr. S.O.? Ar avea sorti de izbanda.
    Sper sa faca exit si Ponta din linia 1, cu conditia sa nu-l urmeze un aburitor mai versat!

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu cred ca Ponta n-o sa exit din linia 1. Din pacate. Nu stiu cine il va inlocui pe Antonescu. Poate fi S.O. sau poate fi Ponta insusi. Nu degeaba e discipolul lui El Insusi.
    O sa intelegem mai mult din planurile lui cand o sa vedem in ce directie va opta sa duca propunerile pentru modificarea constitutiei. Daca va fi spre micsorarea prerogativelor prezidentiale sau pentru republica parlamentara probabil vrea prim-ministru. Daca va fi invers inseamna ca vrea presedinte.
    Sa facem republica parlamentara e foarte riscant, il vor numi proiectul german sau mai stiu eu ce tara cu rezonanta din vest dar cred ca e mai degraba modelul moldovenesc. Dar poate le e frica sa nu devina Base prim ministru si in plus si fara un Presedinte care sa-l contrabalanseze. Ramane de vazut, chiar nu stiu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Chiar ca e sah! In toata regula! :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Ieri a fost ziua lui Poanta, azi e a lui Crin!..
    Astia-s siamezi nascuti in doua zile!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ai vazut ce-a primit ieri Ponta cadou de la familie?? Un tort in forma de tabla de sah!!! Looool, daca mai continua asa o sa ajung sa cred ca ma citeste Ponta :).
    Maine e ziua lui MRU. Ne conduc fecioarele. Girlz power :). Ne-ar trebui mai degraba un berbec ca Funeriu. :)
    Nah gata cu zodiacul c-o sa ajungem sa credem in el.
    Cred ca am reusit sa descifrez un pic strategia lui Ponta pentru alegerile parlamentare. Il lasa pe Crin sa li se adreseze direct la PRM-isti nationalisti si alti retardati de genul (cu ocazia asta cand tree hopul alegerilor Crin e gata decredibilizat pe toate planurile si scapa mai usor de el). Ponta se concentraza pe partea 'spalata' a electorilor USL. Pe Basescu il impinge spre dosarele care vor fi pierdute din cauza guvernului (admiterea in Shengen va fi pierduta din cauza modificarilor pe care le va face Pivniceru la DNA si Parchetul General si din cauza felului in care au fortat legea la suspendare) ca sa i se deconteze lui esecurile. Ponta da si trage cu sa se ocupe Basescu de Germania sa stea frumos si sa ne ia in Shenghen. A mers pana la a zice baliverne gen Germania e singura care nu ne vrea in Shenghen, de Belgia si mai ales eterna Olanda a 'uitat'. El cica se ocupa de Franta care in viata ei nu ne-a pus o piedica.... Plus ca joaca subtil pe coarda machista a bizonului roman: Angela nu ne vrea in Shenghen.
    Partea proasta e ca probabil o sa ii reuseasca.

    RăspundețiȘtergere
  25. Fir-ar al drac de treaba. I-au aruncat astia in figura lui MRU neste alifii si ceva parfum si gata a fost uitat totul. Nu tu plagiatu lu Ponta, nu tu prostia lui Antonescu, nimic nu mai e de actualitate. Ba mai e adicatelea, DD care se lupta cu mafia disperat sa redea poporului Oltchimul si Ponta care se lupta cu ursii turbati. Daca tot s-a dovedit ca ursul nu era Nastase si iepurele nu era Basescu ci invers macar sa-i iasa si la Ponta ceva.

    RăspundețiȘtergere
  26. "Presedintele Basescu ii trimite si lui Crin Antonescu un cos de flori, la aniversarea acestuia "

    Si eu am scris pe forum pdl sa reduca naibii nr canale tvr, nu neaparat culturalul!.. aveau tvr1, tvr2, tvr3, tvri, tvrhd, tvrinfo, adica 6 si cand am vazut ca anunta si ei intentia asta, am avut senzatia ca-s sforar pdl :D

    Nu-i exclus sa citeasca ce le striga oamenii pe chiar pagina partidului, e chiar recomandabil sa faca asta.

    Am mai propus si introducerea nutritionismului in scoli, chiar de la scoala primara, si dupa cateva saptamani au aparut organizatia pnl covasna ca ei vor nutritionism si studiera obligatorie a unui instrument muzical (!) asta e cam aberanta.

    Am mai scris niste sugestii unor nume mari din politichie.. parca vad ca le va decide Europa intai si apoi ni se vor impune si noua..(nu pot sa scriu public tot) Poate vad chestii mai departe decat timpurile noastre!


    Aia cu tabla de sah a fost buna, felicitari, te-o fi citit filipineza lor. :D

    Cred ca ai dreptate cu interpretarea penultima, nu m-am gandit dar acum vad si eu mai clare chestiile cum stau.

    N-ar fi rost sa ne desumflam. Si ce daca plagiatul si rusofilismul lui Anto trec neobservate, la un mom dat si Europa iarta greselile unor neo-democrati din ex-sovietic.

    Clar e ca vor cobori incet dar sigur in preferintele electoratului, in special in decembrie si ianuarie, se va vedea mai iute in noiembrie cum sa scalda fiecare.

    De MRU am niste retineri, nu cred ca are "argumentul" suficient de tare ca sa domine chestiunea.. nu mai are nici 30% din siguranta de sine si echilibrul din ianuarie, a fost un an foarte dur pentru el, ar fi bine sa se menajeze cumva altfel incepe sa produca corpul lui radicali liberi.. A fost pe culmi de glorie cand se mira ca satenii sed cu mainile-n san in loc sa puna mana pe lopeti, acum este prin albia vaii plangerii.

    Mi-a placut aia cu Base premier! El asta si-a dorit mai mult decat presedinte. Nu stim daca sanatatea il mai ajuta...

    RăspundețiȘtergere
  27. UIte ce citesc dupa ce am scris mai sus

    "MRU dezamageste prin dorinta sa de a fi proclamat lider, nu de a-si castiga sau impune autoritatea prin ceea ce face. Aseara, la B1 TV, fostul premier a insistat ca moderatorul emisiunii sa i se adreseze cu "domnule co-presedinte al Aliantei". Conteaza prea putin daca unii i se vor adresa cu domnule Mihai Razvan Unguent iar altii ii vor spune Domnule-prim-ministru-co-presedinte-al-Aliantei-Romania-Dreapta. In ridicol nu poate fi aruncat daca nu cade singur iar forta politica nu-i poate injecta nimeni in vena daca n-o are in sange. "

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13267026-mru-noul-lui-parfum.htm

    Nu stiu cine are mai multa vână. Nu stiu ce ar trebui sa faca MRU. Este intr-o dedingrolada de cand a fost ejectat prin motiune. In momentul ala i s-a defectat busola. Poate el chiar nu are scopuri foarte mari, poate se lasa dus de val acum si in primavara cand a acceptat numirea ca pm..

    RăspundețiȘtergere
  28. Mascariciul M.D. isi pierde dintii in fesele lui Basescu, din care musca turbat in ultimul editorial p0rn0 Catavencii. N-as fi crezut ca o sa ajunga sa spumege in asa hal vreodata.. O fi facut o miscare gresita cand a iesit din Holdingul Adevarul? O spumega de compasiune pentru amicul sau Dinu P.?.. Jenant.

    Din coperta nu se intelege o orientare neta, editorialul este anti-Base iar poza e anti-Ponta si anti-Anto.

    Au si zvonuri, desi zvonurile astea duhnesc oleaca a manipulare:

    http://www.catavencii.ro/S-a-redeschis-sezonul-la-ponta-si-antonescu_0_5589.html

    http://www.catavencii.ro/Specialistilor-in-stiri-li-se-misca-scaunele_0_5579.html

    M.D. nu accepta decat comentarii favorabile la editorialele lui.. slabut.

    RăspundețiȘtergere
  29. Care-i faza cu sanatatea lui Base? De ce nu l-ar ajuta?
    Citisem Tapalaga. Uneori exagereaza sau joaca ciudat. Si in plus ti-am zis ca nu reusesc sa integrez tot ce se intampla...
    Cat despre MD... Forme fara fond. Problema e ca in Romania formele conteaza. Articol cu o ciresica mica pe tort: atac la Merkel. De ce nu ma mir?

    RăspundețiȘtergere
  30. Nici eu nu integrez tot, ar fi culmea, eu deduc cat pot din fractiuni de stiri tv, din ce imi mai raspunzi si din online.
    Cu sanatatea lui TB, au tot iesit fel de fel de zvonuri, chiar bine n-are cum sa-i fie, mult stres, e fumator, apoi vechile probleme, operatia samd
    Chiar daca mai rezista, trebuie sa fim constienti ca va face exit la un mom dat.

    Da ai dreptate, atac la Merkel, si comentariile alea de adoratie.. n-are cojones sa lase si comentariile contra.. mai mult gura de el, e un satir de statura unui mascarici autentic

    Ce porcarie cu cresterea nr parlam la peste 500, la peste 19000ron/buc/lunar, aici se vede eficientizarea luptei antibasiste!!! Cu gafe d-astea or sa scada in preferintele electoratului (mult dar al nostru).

    Chestia cu Oltchimul.. se pare ca e o farsa, si nu numai din motivele lui VV:
    "Atac dur al lui Varujan Vosganian: Privatizarea Oltchim este o farsa. Obligatiile combinatului vor ramane tot in sarcina guvernului, iar Dan Diaconescu va inventa tot felul de motive pentru a nu plati banii pana la alegeri "

    Se pare ca daca dam crezare indicatiilor lui Sorin Mandrutescu, presedintele AmCham, industria grea traditionala se relocheaza in Asia, asta ar fi tendinta europeana. Deci nu mai era de pastrat, si teoretic nu poate fi rentabilizata in contextul actual.

    RăspundețiȘtergere
  31. Pai vezi ca si eu tot cu deductiile lucru, chiar nu am vreun canal de informatii privilegiat. Deci nah, nu pune prea mare pret pe ceea ce zic, am sanse sa ma incurc :). Dar daca am cu cine discuta mi-e mai usor sa imi fac o idee.
    Dan Diaconescu e doar imagine si excrocherie. Un melanj de WC Tudor si SOV. Cu miscarea actuala va castiga toate voturile antisistem (ii culege pe aia care nu pricep nimic dar au nevoie de un guru pe care sa-l urmeze orbeste, aia iluzionati ca toti guru alesi pana acu nu-s decat oameni nu semizei perfecti). Ponta se lupta cu el ca de la el pleaca grosul votantilor spre Diaconescu. Si asta pentru ca asistatii n-au alta sansa de orgoliu implinit decat nationalismul de balta prost inteles.
    PDL nu pierde mare lucru desi Ponta si ai lui incearca sa-l alature pe Videanu in toata treaba. Oricum in tabara anti-PSD Videanu nu are imagine buna iar in tabara pro-PSD alaturarea lui Videanu cu un scandal de coruptie nu aduce nimic in plus. In schimb Ponta joaca in favoarea lui Diaconescu: intr-adevar, se demonstreaza ca toti sunt contra lui Diaconescu care e cu poporul deci Diaconescu are nevoie de ajutorul poporului. Sa reusesti sa-l denigrezi asa de bine pe Basescu si PDL si sa te trezesti ca-ti sufla Diaconescu victoria, asta da prostie.
    Dar cel mai grav e ce zici si tu. Nu au nici o strategie de adaptare la conditiile economice mondiale. Dar au strategii de imagine. Doar ca strategiile de imagine costa. Si banii vin de la cei carora nu le ajunge doar imaginea.
    N-am apucat sa citesc tot dar cred ca o sa gasesc ceva interesant aici:
    http://www.contributors.ro/editorial/duios-romania-trecea-in-nefiinta/

    RăspundețiȘtergere
  32. Vorbind asa, ma sstrafulgereaza un gand: de la alianta de dreapta cine va vorbi spurcat cu spume ca sa ia de la prm?... Le va trebui si extrema!

    RăspundețiȘtergere
  33. "Privatizarea Oltchim nu figureaza pe ordinea de zi a CSAT, nu exista nicio solicitare a guvernului in acest sens - Administratia Prezidentiala "

    Vai bagacios mai e Presedintele!.. Ce se baga el, ce daca nu e pe o.z. CSAT? Ponta E CSAT! Deci daca e pe ordinea lui Bula, e suffisant! n'est pas?

    RăspundețiȘtergere
  34. Aia de la catza dadeau ca zvon (intoxicatie?) intentia serv. secr. de a relansa ofensiva cu subiectul plagiatul, incepi sa crezi ca da..
    De-abia astept alegerile. Eroziunea avanseaza, sa vedem cat. Mai sunt doua luni.

    RăspundețiȘtergere
  35. Partea cu serv. secr. e zvon. Partea cu ofensiva plagiatului e o evidenta. Nu ai cum fi prim ministru intr-o tara europeana cand ai asa schelet in dulap. Pur si simplu toti cercetatorii romani cu diplome universitare din Romania sunt priviti cu suspiciune, li se vor controla articolele si CV-ul la sange, discret, toti absolventii cu diplome romanesti ce vor sa mearga in strainatate vor fi double-checked. La orice job din vest aplici cu diploma din romania se vor uita de 2 ori, daca au un candidat echivalent nu-si mai pun intrebari e luat celalalt. Cat crezi ca vor accepta intelectualii si inginerii cu diplome romanesti starea asta de fapt? Serviciile chiar nu au nimic de facut in privinta asta, lucrurile merg de la sine si clestele se va strange in jurul gatului lui Ponta. Singura lui solutie e scoaterea Romaniei din circuitul vestic, si la asta va tinde. Se va inchide in bula nationalista si/sau se va da pe gratis estului. Romania e intr-un moment destul de periculos. Si Ponta are toate parghiile: alege tara in detrimentul lui sau alege persoana lui in detrimentul tarii?
    Vazusi ca Tapalaga e de parere ca Ponta il unfla intentionat in pene pe Diaconescu? Ceea ce ar insemna ca are informatii ca voturile nationaliste sunt luate de la PNL nu de la PSD cum banuiam eu. Dar ipoteza asta revine spre ce mai banuiam: Antonescu e deja out. Sa dispara total nu e decat o chestie de timp.

    RăspundețiȘtergere
  36. Si apropo, dupa parerea mea daca cineva din mediul politic a provocat scandalul plagiatului eu as crede mai degraba ca vine din directia Voiculescu-Antonescu. Era o metoda ca oricare alta sa-l determine pe Ponta sa nu se mai codeasca cu suspendarea. Basescu n-avea nici un interes sa faca valva. El avea tot interesul sa ramana in umbra. El e atat de slabit si izolat ca singura solutie e sa nu cada in timp ce merge pe sarma si sa-si cumpere suficient timp incat ceilalti sa aibe ocazia sa-si demonstreze prostia singuri.

    RăspundețiȘtergere
  37. A3 :
    "Gandurile lui Crin Antonescu"...
    C.A. - Romania e ciunta (!) de Presedinte. Cel putin pana in 2014.

    Probabil ne vom intalni, eu cu TB, pe la vreo ocazie, si e posibil sa ne vorbim, sa ne salutam. Dar cu TB din pozitia de Presedinte nu voi vorbi niciodata.


    Poftim de intelegi ceva! Tot nu ma paraseste senzatia, (subliniata si de A.Plesu la discutie cu Liiceanu :un ins care da impresia ca "hai sa incerc si asta, sa fiu presedinte al unei tari, n-am nimic de pierdut"), unui cartofor care zice hai sa joc tare la cacialma, n-o sa stie nimeni ca eu am doar carti proaste in mana, cel putin nu inca.. E un baiat cu ochi albastri, ajuns in culmea succesului PNL-ului, care zice oricum nu vor mai avea vreodata PNL asa scor, ce ma costa sa ii mai fac un pic pe plac caruntului si respectabilului Voiculescu, oricum m-am dovedit cel mai bun in confruntarile directe cu TB (prin obraznicie si vulgaritate).

    RăspundețiȘtergere
  38. inca o premiera:
    " ULTIMA ORA 40 de profesori si salariati ai unei universitati, cercetati pentru coruptie si fals; 22 de perchezitii au loc in Bucuresti, Ilfov, Valcea si Olt "

    toti se plangeau dar nimeni nu era tras la raspundere

    societatea e ceva interesant, cand faci curatenie, primenesti, readuci legea in vigoare egal pentru toti, cetatenii sunt multumiti ... si se culca pe-o parte linistiti. moment in care incepe iar furtul..

    RăspundețiȘtergere
  39. Aha, 2 detalii ma surprind: comunicatul vine de la politie (deci din subordinea guvernului) nu de la parchet. Deci e semnal al USL. Concluzia mea: Ponta vrea sa dea semnal ca se ocupa de fabricile de diplome. E o mutare buna care isi va atinge tinta la intern. Mai ales ca are si bonus faptul ca isi scapa unii prieteni politici de concurenta. E o concesie facuta pentru a trece in forta pilula amara a bacului profesional.
    La extern insa problema ramane, ce-am zis mai sus ramane valabil, cercetatorii si universitarii romani din strainatate, romanii care se vor angaja in strainatate pe baza diplomei din Romania n-o sa cedeze nimic pentru ca nu s-a rezolvat deloc problema lor. Cancelariile occidentale continua sa aibe aceiasi problema: cum sa isi convinga alegatorii ca pot sa se bazeze pe promisiunile unui plagiator?

    RăspundețiȘtergere
  40. Pai loveste in propria-i diploma de dottore!!! howstupidthiscanbe???

    Dupa o eternitatea a reactionat si abramburica..

    Asta am inteles ca-i incurca pe absolventii care aplica afara, dar cum pot ei pune presiuni de acolo? Dau telefoane celor de aici si cei de aici trimit la presa.. Nu prea vad sa-l clinteasca, macar putea renunta la diploma aia fake de dottore, dar tine cu dintii de sobolan mickey-mouse, vai slabi de judecata (poor judgement) sunt socialistii astia......

    multumesc de translate prin ochelarii tai, nu acopar subtilitatile astea, nici nu ajung prea des pe m.blogary

    RăspundețiȘtergere
  41. Nope, nu loveste deloc in propria diploma de dottore. Arata ca el curata sistemul. El are diploma de dottore de la universitate de stat care dincolo de probleme au o reputatie mai buna decat cele private. Daca de la stat a iesit dottore Ponta gandeste-te ce rahat e in privat.
    Cu cei din strainatate: nu dau ei telefoane la intern. Dar mai refuza un invitat de romania pe la o conferinta serioasa pentru ca nu-i pot sustine corect in anturajul lor valoarea academica si oportunitatea invitatiei, mai trimit cate un punct de vedere pe Nature, au grija sa bage o stramba la opinia publica din jur sa-l decredibilizeze pe Ponta pana la punctul la care se prinde singur ca nu-l mai ia nimeni in seama pe extern. Ia timp, e clar, dar e infailibil. Si se desfasoara pe atat de multe 'celule' ca e incontrolabil de catre serviciile romanesti.

    RăspundețiȘtergere
  42. stiu ce e la privat, daca si Felix are cAcademie! si cati au ajuns .. nu-mi spune, stiu cazuri, nu necesita deductie

    aseara buze-foarte-late Gadea facea interviu exact cu romanii fff bine situati din Londra... nu stiu daca este tot un branci pt Ponta, ori vor sa pozeze in adevartii reformatori, adevaratii luptatori pentru binele poporului, oricum nu rezist mai mult de 1 minut, am urmarit doar ce spunea romanasul ala istet si realizat, cred ca deja Profesor

    o sa aiba grija catastrofa Marga sa puna batista pe tambal

    cica Ponta a iesit ieri din CSAT ca vroia Base un supraminister de externe.. nu-i de mirare

    oare ce carte o sa joace elwis la tvr? se apropie alegerile

    RăspundețiȘtergere
  43. http://vasiledancu.blogspot.ch/2012/09/dan-diaconescu-un-pacala-in-satul-cu.html

    Elwis habar n-am ce o sa joace la TVR. Oricum el nu-i capabil sa incropeze o strategie. El doar o sa execute ce i se comanda. Cu un discurs de pacala. Dar nu e vina lui ca e prost, e vina romanilor ca nu se prind cine sunt prostii.

    RăspundețiȘtergere
  44. Ai dreptate cu Marga. Nu degeaba s-a dat lupta pe ICR. O sa compenseze cu bani si fraierii c-o sa se prinda ca-si vand viitorul.

    RăspundețiȘtergere
  45. Chestiunea zilei: Paleologu, la RFI: Prostia celorlalti este un factor mai important decat inteligenta noastra; USL va ajunge sub 50%

    Sa vedem cat sub 50%, ar trebui sa ajunga mai jos la 40% dar creste PPDD! Cum ar fi USL, ARD si PPDD la 30% fiecare?

    RăspundețiȘtergere
  46. USL nu va scadea atat de mult. Prostia celorlalti e un factor important doar cand esti cat de cat inteligent. Daca esti tot prost... iti trebuie vreo 2-3 ani iar acu n-au la dispozitie decat vreo luna.
    http://www.revista22.ro/clasa-politica-ne-va-nvata-sa-reabilitam-cuvntul-prostie-17540.html

    RăspundețiȘtergere
  47. iar face clabuci Dinescu pe Realitatea... a turbat

    RăspundețiȘtergere
  48. El e turbat de felul lui. Da am devenit curioasa, ce fel de clabuci facea?

    RăspundețiȘtergere
  49. Vaaaai, mai era si "istetul" ala de Diaconu Mircea in studiou care opina ultrasuficient: " In urma fiecaruia ramane ceva in istorie/memoria colectiva.. Dupa Basescu asta va ramane: ascultarea telefoanelor". Ei si aici penibilii.. pai daca n-au nimic de ascuns de ce sa se teama de vorbit la telefon?.. Si mai facea clabuci si pe altele dar n-am avut rabdare.. Dinescu ar fi vrut sa pupe (scuze de expresie!) ceva prospaturi la Antonescu+Ponta+Klaus, si daca n-a ajuns sa pupe ce-i placea, a ajuns sa spumege si sa scuipe ce nu-i place.. Ma deranjeaza ca nu mai pleaca din studiouri, s-a bagat in politica pana peste cap, se zice ca i-au picat niste interese economice pe motiv de pdl.. eu cred ca este deranjat si de eliminarea pretenilor lui Dinu si Sori Ovidiu.

    RăspundețiȘtergere
  50. http://www.enational.ro/actualitate/ce-s-a-decis-la-intalnirea-secreta-de-la-cornu-191414.html/#ixzz268WD5EwK

    asta ce vrea sa zica?..

    RăspundețiȘtergere
  51. Habar n-am ce vrea sa zica, mi se pare prea 'pe surse' ca sa pot lua ceva in serios, pentru mine e o manipulare sau un mesaj pentru oameni mai seriosi ca noi care ei o sa inteleaga ca au si alte informatii. La articolele de genul asta ca sa inteleg sensul manipularii eu am o metoda care habar n-am daca e buna sau nu dar eu asta fac: ma uit la ce lipseste, nu la ce se spune. Si in articol lipsesc 2 personaje care se cred pe cai mari: Antonescu si DD (oare vreunuia din ei i se arata pisica?). Plus prezenta subita a lui Isarescu pe care nu stiu de ce da as pune-o in legatura cu atacul lui Ponta din ultimele ore la Florin Georgescu- Ministerul de finante.
    Nu stiu unde duc astea toate. Daca cei vizati fac un blat nici n-o sa aflam vreodata. Si apropo de 'Cornu'. Asta ne duce cu gandul la Nastase deci la un blat pe justitie cu ceva castiguri la finante. Dar pentru detalii va trebui sa gasesti pe cineva din 'inside', la asta nu mai pot eu da cu presupusul.
    Oricum, nimic nu zice ca as avea dreptate la presupuneri. :)

    RăspundețiȘtergere
  52. bun articolul lui AP din DV
    si asta aduce un plus la imagine

    RăspundețiȘtergere
  53. hotul striga "hotii"

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/victor-ponta-atac-basescu-santaj-418156.html

    RăspundețiȘtergere
  54. AP in DV nu-l pot vedea.
    Ratiu.... Suna cam pompos pentru gusturile mele. Dar s-ar putea sa placa majoritatii.
    Cu ponta.... Mda incheie magistral mitomanul 'din fericire nu prea am ce lucruri sa imi descopere' . Ha ha a se citi deci contrariul. Nu stiu de ce dar ce baga el acolo imi da impresia ca nu e doar plagiator, cred ca mai are ceva grav sa-si reproseze.

    RăspundețiȘtergere
  55. "Shitalot speaks in ză English
    He is Prezident of ză fish
    Shitalot makes conversation
    With FMI delegation

    Refren:
    Come on, baby, Shitalot
    Shitalot is polyglot

    …Who da’ man, yo?.. Who da’ man?…

    Give ză money FMI
    Ză pipăl ar laving mi
    Ai giv iu feliciteişăn
    Iu giv mi ză finanţeişăn

    Refren:
    Come on, baby, Shitalot
    You are very patriot

    …Who loves ya, baby?…. Who loves ya?…

    Shitalot is very funny
    He is better than Buggs Bunny
    Superstar Antena 3
    Voiculescu is OK

    Refren:
    Come on, baby, Shitalot
    Shitalot, big patriot

    … No shit, baby!… Just bullshit…

    We are at the gates of doom
    Shitalot is in the bedroom
    He and Victor are like brothers
    Romania’s Terminators

    Refren final:
    Come on, baby, Shitalot
    Shitalot is polyglot
    Come on, baby, Shitalot
    You’re the final patriot."

    Oda lui Cacarau

    RăspundețiȘtergere
  56. (..)
    Un grup de cercetatori,sociologi si psihologi discuta fenomenul Cacarau/Pontalau,nefiind inca clar care este mai tembel dintre ei!

    Se presupune ca Cacarau e ceva mai tantalau decit Pontalau!
    Deci daca Pontalau nu e la nivelul lui Cacarau,iar Cacarau
    e ceva peste Pontalau,in materie de tontalau,inseamna ca
    de fapt si de drept Pontalau in comparatie cu Cacarau e posibil
    a sustine ca nu e mai prejos decit Cacarau,chiar daca
    Cacarau prin functia oficial uzurpata fiind deasupra lui
    Pontalau poate pretinde si sustine pe buna dreptate si de drept
    constitutional confirmat ca Pontalau este sub nivelul sau de Cacarau,
    dat fiind ca constitutional vorbind Cacarau este evident superior functiei lui Pontalau,care tantalau din natura fiind,nu are cum sa-l depaseasca pe Cacarau,care desigur fiind de la natura avantajat si putin ceva mai descreierat poate fi astfel considerat ceva mai degenerat,dar in acelasi timp si mai
    avantajat fata de colegul sau mai putin maturizat,care chiar daca e la fel de cretinizat,ba chiar tembelizat,ramine totusi doar un simplu Pontalau,care mai
    are inca de mincat rahat pina sa-l ajunga pe magnificul Cacarau,ce va ramine mult peste Pontalau,ce are doar rang de Tontalau!
    Clar ca buna ziua!
    Sictir cu amindoi!

    Citiţi mai mult: Împărătul Becali așteaptă să i se deschidă porțile PNL: Eu am palat, nu sunt cerșetor! - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/mprtul-Becali-ateapt-s-i-se-deschid-porile-PNL-Eu-am-palat-nu-sunt-ceretor-1005-1.html#ixzz29MiFYTMK
    EVZ.ro

    RăspundețiȘtergere
  57. Eu refuz sa ma mai amuz cu ode ptr. cacarai si pontalia si alte lighioane. Ar putea fi amuzant daca nu era grav. Si de grav e grav rau. Sunt pusi lupii paznici la stana. Cu o ratie de 10 oi omorate pe noate ghici ciuperca cam in cate zile o a-si caute alta stana? Dar nu-i bai, Basescu va fi de vina.

    RăspundețiȘtergere
  58. sa stii ca sunt chestii care prind la ppulatie, multi il admirau pe Vadim ca are mare cultura si ca e mare versificator
    si apoi, cine are simtul umorului nu este crispat
    ..
    dar te inteleg
    ia ca l-au luat si pe Becali in barca.. e coleg cu dl. Very Important "Papagal" (CP-T)

    RăspundețiȘtergere
  59. Nu stiu, poate n-am simtul umorului, poate pun prea mult suflet unde nu trebuie, poate ma deranjeaza ca macar formal ne coboram la nivelul votantilor lui DD... Nu stiu ce sa zic, poate e prea mult umor involuntar ca sa mai simt nevoia si de umor negru. In general am un fel de al x-lea simt, cand simt ca lucrurile o iau razna mi-e greu sa explic de ce si cum, dar de obicei cateva luni mai tarziu asa se intampla. Culmea e ca nu banuiam ca dracul e atat de negru. Eram partizana ideii sa fie pus un prim-ministru de la USL inca inaintea lui MRU, cand a demisionat Boc. Era clar ca vanturile bat in alta directie si ca nu poti sa te pui cu ele. Eram de parere ca nu poti face pe bradul ci trebuie sa fii trestie ca sa nu te rupa valul. Dar nu mi-a trecut prin cap ca vine un tsunami nu un val normal.

    RăspundețiȘtergere
  60. daca contrauselistii au umor si-l propaga online eu il apreciez ca fenom pozitiv, adica eu ma bucur ca nu-s insi ursuzi, este o bila alba
    cateodata se inatampla lucrurile de care ne e frica
    poate acesta ar fi pretul eliminarii aliantei socialiste (psd in mod special), sa vina 1-2 ani la conducere, cu minciunile si mizeriile lor
    tara pierde dar si pntcd a fost un partid mai mare de o garsoniera candva

    RăspundețiȘtergere
  61. Nu cred ca PSD-ul e problema. La ora actuala problema e PNL si PC, PNG si PPDD. Primele doua au teoretic o tinta de dreapta dar de fapt aia e doar spoiala, tot ce fac e retrograd si antiprogres. PNG si PPDD sunt pericolul prin scaderea nivelului discursului public. De fapt si PNL si PC se fac vinovate si de scaderea nivelului discursului public.
    Ce ma deranjeaza la sintagme gen cacalau si pontalau e tot acelasi lucru: scaderea nivelului discursului pubic. Prefer sa se gaseasca ironii ceva mai fine. Ai ciztit ce-am publicat mai inainte cu becalizarea si otevizarea?
    PSD isi asuma stanga si e bine sa existe un partid de stanga, dar unul democratic nu antidemocratic. E nevoie ptr. a obliga dreapta sa gaseasca cele mai bune metode. Dar nah, asta e teoria. Ptr. moment in romania putem sa intrebam fara sa gresim 'care dreaprta???'

    RăspundețiȘtergere
  62. Ajunci exact pe o impresie mai veche a mea: in tara asta exista socialisti nereprezentati, acesti oameni ai psd prin elementele de conducere (Nastase isi construieste dizidenta dand lectii Romaniei si Europei) nu reprezinta socialistii onesti. Ai dreptate cu nivelul discursului politic, din pacate. Te-am intrebat mai sus cine de la dreapta va interpreta discursul de nivel suburban, ei bine USL au recrutat cel mai capabil exponent in ale marlaniei, pe Gigi.
    Si cererea poporului este confuza, sunt multi progresisti dar si mai multi sunt cei nostalgici, cei care vor o orientare pro-est.
    Ce ai scris azi e cu totul adevarat din pacate. Tocmai in asta va sta dificultatea ..examenul de maturitate al ARD. Vor putea sa-i seduca prin promisiuni sustenabile pe cei indecisi si inca un procent de la oponenti? E greu.

    RăspundețiȘtergere
  63. aia sunt preocupati sa dejoace istetimea lui Basescu, tiparul lor e "noi ne putem arata mai destepti decat Base"
    cum ii faci pe unii care sapa groapa altcuiva sa cada in ea?
    eu vreau sa gasim fisura prin care ei pica pe propria greseala
    think, think

    RăspundețiȘtergere
  64. Uniunea Social Liberala isi lanseaza miercuri candidatii pentru parlamentare pe Arena Nationala
    cica asteapta 80000oameni.. imediat dupa meciul pierdut....

    RăspundețiȘtergere
  65. Cred ca ai avut dreptate, ar fi o greseala o confruntare directa intre actualul Presedinte si presupusul viitor Pres.
    Basescu trebuie doar sa reziste inca 2 ani si atat. Trebuie sa il lase sa se decredibilizeze singur pe candidat. Si daca ar avea argumentele sa se confrunte si sa-l domine, asta ar insemna ca vrea sa se arate Base providential, ori el nu vrea asta? Mai are 2 ani sa-i creasca pe astia "mici".

    RăspundețiȘtergere
  66. sper sa aiba dreptate:
    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/adio-pnl/

    RăspundețiȘtergere
  67. http://www.contributors.ro/politica-doctrine/adio-pnl/#comment-105369

    as participa la un parastas pnl

    RăspundețiȘtergere
  68. Dap, stiu ca aveam. Desi n-am stiut sa explic motivul asa bine ca tine acum.
    Cu Tismaneanu aveam o problema, il credeam extremist. Acu incep doar sa cred ca e un intelectual hipersensibil si simte chestii cam cu mult inaintea noastra astia de rand.

    RăspundețiȘtergere
  69. Am vazut ce ai scris pe sw. Eu stiam ca plesu e fiu de chirurg nu de taran. Poate o sa remarce careva. Desi eu cred ca unii tarani au mult fler.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stie nimeni cine au fost parintii lui AP, am "investigat" vreo 45min online sa aflu si nu apare niciunde vreo informatie despre parintii sai. Eu am "hotarat" sa consider asa dupa interviul dnei Voda reluat pe TVR zilele trecute, unde spunea ca mergea la parinti si se simtea ca un oaspete si ca i-au lipsit parintii, el fiind crescut de un unchi profesor la liceu
      si eu mizez ca printre fiii de tarani exista si viitori oameni de cultura, desi e mai greu, cam acelasi procent
      mi-a placut ce a zis, ca cineva i-ar fi zis ca primele clasee toti copiii ar trebui sa le faca la tara, pentru numai viata la tara iti da o anume siguranta de sine

      Ștergere
    2. http://en.wikipedia.org/wiki/Andrei_Ple%C5%9Fu
      Born in Bucharest, the son of Radu Pleşu, a surgeon and Zoe Pleşu (born Rădulescu),[1] he spent much of his early youth in the country side. He started school in Sinaia, but attended the village school in Pârscov, in the Nehoi valley from 1955 to 1957, and often returned to the mountains during school holidays.[1]

      Nu stiu daca minte wiki.

      Ștergere
    3. Nici eu nu stiu, dar daca apare in editia en, de ce nu si in ro, sau in alte surse (min 3!)

      Poate surgeon sa insemne "felcer"? Zic si.

      Ștergere
    4. Nu stiu, nu-s suficient de tare in engleza sa stiu detalii dinastea. De fapt nici in romana. Nu stiu ce-i felcer.

      Ștergere
    5. Noroc cu dex online. Ok, posibil. Acusi aflam ca fu de fapt tehnician veterinar pentru animale mari gen cai si vaci :)

      Ștergere
    6. Eu am avut pe cineva, la tara, veterinar cu studii medii (aia de la dex au d. germ. feldscher, chirurg). Pop. Subchirurg. Iron. Medic ignorant. !!).. Acum daca nu apare si in varianta ro, poate Domnia Sa nu a dorit si putem sa respectam dreptul la viata privata. Atunci cine o fi scris var. en.?..
      Iar pe sw, multi sunt putini cunosc, mai bine sa stie ei ca-i fiu de tarani, nu? :P

      Ștergere
  70. clabucitorul de serviciu din platoul RealitateaTV, a scuipat ieri pe ecran cu o injuratura de mahala, pentru care postul merita o amenda de minim 1 mld lei vechi, altfel o sa ne sufoce cu dejectiile lui live

    pe de alta parte, echidistant ca always, prevede lucruri rele pt pnl in foaia lui http://www.catavencii.ro/Oaia-liberala_0_5876.html

    RăspundețiȘtergere
  71. http://marceltolcea.ro/de-ce-o-fi-invitat-o-mircea-dinescu-pe-elena-udrea-la-el-in-emisiune/

    RăspundețiȘtergere
  72. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13477128-republica-cadrelor-raspuns-lui-andrei-plesu.htm

    RăspundețiȘtergere
  73. ce dragutz:
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13482595-ioan-oltean-pdl-rfi-noi-scos-niciodata-din-carti-viitoare-alianta-pnl.htm
    :)
    astia hâţână barca pnl doar-doar pică muzeologul

    RăspundețiȘtergere
  74. Sunt prosti gramada. Asa doar il ajuta pe muzeolog sa ramana.
    Le arata la PNL-isti ca orice face muzeologul nu conteaza, PNL ramane frecventabil. Din punctul meu de vedere ARD se indreapta spre dezastru cu stilul asta. Cu MRU purtator de stindard ca si el tot da din gene spre PNL. Le scapa multe fineturi. Reincepem perioada 1990-2000. Acu suntem in 1990 inainte de duminica orbului. In mod paradoxal tot PSD va fi raul cel mai mic. Geoana se pregateste de pe margine, probabil sunt si altii. Ponta sa cada si o sa avem un nou PSD-ist cu fata umana plus un nou PRM la care accidental ii zice PNL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scary, but very coherent presented

      shivers me timber...

      Ștergere
    2. http://www.evz.ro/detalii/stiri/SENATUL-EVZ-Apocalipsa-acum-1007612.html

      Ștergere
    3. Nasol.. Pacat. Dar daca majoritatea populatiei trage catre est, de ce sa-i contrazicem?

      Vezi tu G, exista o reactie, un reflex, daca mi-a dat cineva benevol niste bani, e bine sa-i iau si sa-i intorc spatele 5-10 ani de teama sa nu-mi ceara ceva foarte important in schimb. Eu altfel nu-mi explic refractabilitatea majoritatii uslistilor. Ei vor sa consume fonduri nerambursabile dar sa isi pastreze si independenta, ori cum iti exprimi mai bine independenta decat prin respingere(!?)?

      Daca e sa dam crezare stirii de azi: salariile din Ro cele mai mici din Evropa, iaca tablou: prostimea crede ca uslistii le vor binele si le vor da bunastare pe spinare. In cazul apocaliptic al inrosugalbenirii tarii, singura speranta ramane la socialistii europeni, care ii convig pe astia de aici ca trebuie sa se orienteze spre vest, implicit sa continue reformele celor inlaturati de ei.

      Si ARD daca se trezeste greu, lasa-i c-or sa se destepteze cumva, mai bine mai tarziu decat deloc.

      Ar fi o greseala undeva "in teren". Si anume ca s-au acordat finantari preferentiale la primarii, acum astia isi iau revansa.. Eu asa am auzit. Deci pdl nu a fost destul de destept si de curat sa se impuna.

      Si zici ca revine Geoana in locul lui Ponta?

      Ștergere
    4. http://www.contributors.ro/global-europa/asaltul-urangutanilor-mircea-cartarescu-despre-viitorul-romaniei/

      Ștergere
  75. MR Ungureanu, mesaj catre Regele Mihai: Alaturi de Majestatea Voastra, poporul roman isi poate regasi demnitatea
    ?!
    daca aude poporul sarac, il da la gunoi pe MRU, mai dihai!

    Viorel Catarama va candida din partea ARD impotriva lui Crin Antonescu, pentru un post de senator in Bucuresti
    s-ar putea sa ii dea ko mozeolo..grafului ( se pare ca e muzeograf nu muzeolog ..muzeograf (Tulcea) )

    Ar fi interesant un C.A. care sa se inscrie in PSD! :D

    RăspundețiȘtergere
  76. Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Romania se apropie de o serie de alegeri dificile care este posibil sa dezbine poporul. Sincer, sunt ingrijorat/ Pentru SUA, procesul de selectie a procurorului general si sefului DNA va fi un criteriu foarte important care va influenta perceptia asupra parteneriatului strategic cu Romania


    Rusia: Dmitri Medvedev condamna crimele lui Stalin impotriva propriei natiuni

    Guvernul ia in calcul posibilitatea de a nu recupera de la beneficiari toti banii folositi ilegal in POSDRU. Fondurile lipsa, acoperite din bugetul de stat [ deci se poate fura, baietii destepti sunt cei mai destepti si poate varsa la pusculita electorala, ca poporu' prost plateste ...]

    CE regreta ca Senatul roman nu a dat curs sentintei ICCJ in cazul Diaconu: Decizia este in contradictie cu recomandarea din MCV de a cere demisia parlamentarilor cu decizii finale de incompatibilitate

    RăspundețiȘtergere
  77. imi place stirea asta, si comentariile:
    1
    Pai eu stiam de mult timp ca jocul la bursa a unor politicieni esta o modalitate prin care primeau spaga de la diferite companii si persoane fizice.
    In aparenta unii pierdeau la bursa sume mari de bani si altii "norocosi" in castigau.

    2
    In sfarsit banuiala ca acest jurnalist "minunat" este manjit incepe sa se confirme.

    RăspundețiȘtergere
  78. unde-or mai striga: iesi afara javra ordinara?
    pai la situatii de-astea premierul tre' sa ia pietrele-n cap nu Pres.(silentio stampa)

    RăspundețiȘtergere
  79. Răspunsuri
    1. Si Renate Weber azi se da ranita.
      Habar n-am, nu-mi par credibili. Au inghitit prea multe in tacere. Cand o sa vad si un rezultat palpabil mai vorbim. Pentru moment 4e ca si cum Antonescu le-a dat liber la vorbit un pic pe sub masa ca sa nu mai para asa de rau. Cei ce vorbesc sunt fara influenta in partid.

      Ștergere
  80. comentariu:

    Băiţii lucrează în acest tandem de ani. Au devalizat tot ce înseamnă firme cu capital majoritar de stat. Ştiu pentru că lucrez în una dintre ele şi am avut de a face cu toate firmele prezentate.
    Se va atenua totul pentru că subvenţionează toate partidele politice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chestia e ca asa probleme vor exista oricand. Unde sunt bani sunt si oameni dornici sa-i ia.
      Solutiile care le vad eu sunt pe 3 paliere:
      - vointa politica de sanctionare a vinovatilor materializate prin legi clare si disuasive
      - institutii (politie/justitie) care functioneaza si pedepseste vinovatii
      - stat cat mai minimal ca sa se micsoreze la maximul banii 'nimanui' care asteapta baietii destepti pregatiti sa-i ia
      Cine imi vine cu surogate si solutii simpliste... degeaba.
      Tu ai vazut la vreun partid vreun plan, strategie clara in sensul asta? Eu nu. Singurul care avea ceva in directiile astea era Basescu. De aia a fost votat. Avea o viziune adica o vointa politica, aia de care vorbeam la punctul 1.
      Pe Ponta, Antonescu de ce sa-l votez? Habar n-am care le e viziunea. Iar faptele sunt de natura sa ne duca in Rusia si sa ne scoata din UE. N-am nici un motiv sa-i sustin.
      MRU nu-l vad, PDL n-are viziune. O are pe Macovei pusa intr-un colt sa lupte de una singura. Ei i-as face statuie, dar e singura.
      La PPDD lucrurile stau net mai bine, vine cu idei proaspete, si nu are bagajul de actiuni care sa arate ca nu-s decat vorbe goale. Peste 4 ani n-o sa mai fie la fel.

      Ștergere
    2. dureros de corect..
      este o teorie care circula prin europa: saracia corupe
      cine sa taca? nasul care ia 1ron mita, sau navetista care nu-si permite un abonament lunar? in cine dam?

      nu vreau sa te enervez, dar vreau sa inteleg ce tine acest popor sa nu vrea sa fie corect

      cum faci sa inteleaga ambele parti ca pierde toata lumea la un act de mita?

      Ștergere
    3. Ai dreptate.. si cand faci omleta tre' sa spargi oua
      si in Ro cineva trebuie sa sufere pana se reabiliteaza valorile reale.

      Ștergere
  81. gigadisonanta cognitiva:

    http://www.catavencii.ro/Gabriel-si-frumoasa-fara-corp-delict_0_6144.html

    RăspundețiȘtergere
  82. Traian Basescu: Raportul MCV va fi dezastruos. Atacurile continue la institutiile statului arata ca avem o clasa politica ce nu intelege functionarea statului de drept

    scurt, concis si cuprinzator

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Iese din tacere. Exclusiv pe tema statului de drept, justitiei si functionarea institutiilor statului.
      O sa-i ciuruiasca cum ciuruiesc moliile un ciorap de lana, in timp si iremediabil.

      Ștergere
  83. http://www.contributors.ro/global-europa/trei-presedinti-ion-iliescu-emil-constantinescu-traian-basescu-si-statul-de-drept/

    RăspundețiȘtergere

Aveti o parere sau o intrebare despre subiect? Aici o puteti exprima.
Daca nu aveti un cont (google worldpress etc) va puteti pune numele selectand in 'Comentati ca' optiunea 'Nume/Adresa URL' si punand numele dumneavoastra sau adresa URL (sau amandoua).