marți, 16 octombrie 2012

Nebunul regelui


Ce faci cand iti doresti sa fii rege absolut, reusesti sa fii doar presedinte interimar si faci greseli atat de stupide ca incepi sa pari nebunul si mascariciul tarii? Poate pana atunci nu prea era clar decat pentru un numar restrans de intelectuali fini sau oameni cu empatie mare care vad dincolo de aparente ce fel de hram porti. dar din pozitia de presedinte interimar te-au vazut multi, foarte multi, nepermis de multi, si tu stii asta.
Ei bine e simplu. Nu te apuci sa te asociezi cu intelectuali fini si inteligenti, ca prin comparatie ti se vad si mai mult defectele. In schimb te poti asocia fara probleme cu cineva si mai nebun. Prin comparatie devii un adevarat geniu. Iti creste instant cota. Cei care nu s-au prins ca celalalt e nebun nu s-au prins nici de problemele tale. Cei care s-au prins ca celalalt e nebun o sa inteleaga ca e posibil si mai rau. Adversarii doar iti vor fi vazut strategia. Dar ei oricum nu te votau.
Cam asta a facut Antonescu asociindu-se cu Becali. Si-a dat o aura de on normal.
Vina pentru ce se va intampla nu o are Antonescu pentru ca a gasit nebunul si si l-a luat in serviciu propriu si personal. Vina e a celor care vor uita cine e Antonescu de fapt. Si a celor care n-au inteles niciodata cine e el de fapt. Si a celor care l-au trimis pe Becali in parlamentul european (alegatorii). Si a celor care il lasa pe Becali sa injure intelectuali (ziaristii si poporul otevizat).
Poporul merita un rege, nu un presedinte. Iar regele trebuie sa aibe un nebun. Asta e traditia. Altfel cum ar putea crede cineva ca regele e intreg la cap?

PS: Cel mai grav e ca persoane cu iz de intelectuali incep sa vada avantaje certe pentru nebun. Vor sa-l puna pe nebun sa insulte femei (Udrea) sau intelectuali (MRU) care sunt prea versati sau prea inteligenti ca sa poata fi invinsi prin metode conventionale. Le tai din start capacitatea de reactie pentru ca nu isi permit sa scada nivelul discursului la nivelul lui Becali. Plus ca daca cel ce castiga e Becali e clar pentru toata lumea ca orice discurs cu sens si logica e inutil in spatiul public romanesc. Ar fi deci o victorie simbolica.

PS2: Sperati in europenizarea romaniei? Ei bine nu, vorbim de scuipat la gura cortului sau de becalizarea Europei.

Un comentariu:

  1. Nebunul regelui la inchisoare.
    http://www.mediafax.ro/social/gigi-becali-condamnat-la-3-ani-de-inchisoare-cu-executare-regret-ca-am-intrat-in-politica-becali-a-fost-dus-la-penitenciarul-rahova-foto-10888733

    RăspundețiȘtergere

Aveti o parere sau o intrebare despre subiect? Aici o puteti exprima.
Daca nu aveti un cont (google worldpress etc) va puteti pune numele selectand in 'Comentati ca' optiunea 'Nume/Adresa URL' si punand numele dumneavoastra sau adresa URL (sau amandoua).