marți, 20 noiembrie 2012

'Vetooooooooo'

Parlamentul Romaniei e pe cale sa se reuneasca sa fixeze 'mandatul Romaniei' la reuniunea UE. Stiti cea la care se vor decide taieri pentru toti pentru ca asa-i cand e criza. De aia n-a indraznit Ponta sa mearga, merge doar pentru poza cu Hollande, dar se tine departe de discutii. Da Hollande e domnul ala care a fost ales pentru c-a promis sa faca pe smecherul in fata lu Merkel, ca el o convinge sa ia de la nemti si sa dea la francezi, ca asa-i in gloriosul socialism. Nu i-a mers, odioasa Merkel n-a acceptat sa-si infometeze nemtii ei si Hollande s-a prabusit in sondaje la francezii lui. Da, da, da Hollande ala cu care se vede Ponta pentru o poza reciproc avantajoasa. Ponta zice ca e preten cu alt cersetor (pardon altul care vrea bani de la reaua Merkel) si Hollande o sa zica ca el a vorbit cu Ponta sa-si ia cersetorii acasa. Nu va ambalati nu e vorba de Ponta si Crin, e vorba de alta trupa de cersetori, aia de cersesc un euro, 2 euro... Ponta si Crin ei joaca in alta liga, 1 milion, 2 milioane, altfel o cauta pe Veta ('Vetoooooo').
Na, si cum Ponta stia ca-s toti cu buzunarele goale ca asa-i in criza dar toti vor sa ia de la ceilalti, s-a gandit ca acu e momentul sa fuga de responsabilitate si sa-l bage pe Basescu la inaintare. Doar nu credeati ca i-a venit mintea la cap si a decis sa respecte Constitutia. De fapt ce Constitutie? Fituica aia pe care oricum o sa o schimbe cand o sa aibe majoritatea absoluta in Parlament ( adica intr-o luna)?
Si ca tot veni vorba de Parlament. El se reuneste sub prezidiul Crinului ca sa fixeze mandatul Romaniei la reuniune. Cum care mandat? Nu va mai amintiti de mandat? Ala fara care plecase Ponta data trecuta si din cauza aia il suna disperat pe Basescu in timpul Consiliului European sa-l roage sa i-l dea. De ce pe Basescu? Eeeeee pentru ca el l-a primit de la Constitutie si de la alegatori si el trebuia sa-l aibe. De ce acu' il da Parlamentul ? Ei asta e o buna intrebare. Poate tocmai din acelasi motiv pentru care Ponta se dadea mare si tare sa-l oblige pe Basescu sa mearga la Bruxelles nu sa negocieze ci s-a caute acolo pe culoare pe 'Veta spaima contitutii'. Incercati sa-l vizualizati cu ochii mintii pe Basescu urland dupa Merkel: 'Vetoooooooo'. Suna penibil, romanesc de penibil asa-i? Cum, nu stiti motivul? Pai simplu: daca Basescu face Veto e penibil, stupid si distruge tot ce-a cladit cu truda in politica externa a Romaniei in 8 ani de presedintie. Daca n-o face devine inamicul numarul unu al lui Crin si Ponta. Si cum Crin si Ponta sunt Romania (da bre, nu faceti ochi mari, asta-i adevarul, voi nu contati, a avut grija Blaga sa nu aveti alternativa la vot) ei bine Basescu e dusmanul Romaniei. Ca-n manele draga, dusmanii e rai si trebuiesc eliminati. Daca va intereseaza varianta neamuzanta dar mult mai clara a mecanismului pus la cale de Ponta, Crin si Voiculescu cititi aici (âmes sensibles s'abstenir).
Romania poate fi linistita: de dat nu-i da UE ca a dat deja cam tot ce-avea la greci. Plus ca si daca ne-ar da fie ar putea fi deturnate fondurile fie daca nu se poate mai bine sa fie blocate (cum sunt si acum). Sau poate ne da: ne da afara adica. Nici rusii nu ne dau noua, ei ii dau direct la Crin, Ponta si mai ales Voiculescu. Le dau mana libera sa faca ce vrea muschiu lor.

17 comentarii:

  1. copiluotu' se da istet ramas momentan in tara fara Presedinte: "Dl. Basescu sa fie mai tare acolo la Bruxelles, nu moale ca de obicei"...

    măăăăăăăăăăăăă laşi?!..

    ps
    spumant textul dvs.Glook!

    uite inca unu'
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/jocurile-lui-ponta-de-data-acesta-constitutia-1012264.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce obraznica e "politiciana anului" Lavinia Ş.!

    si b) Pentru prima oara dupa multa-multa vreme poetul mascarici MD muta tunurile de pe TB pe CA. Ce l-o fi determinat?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca tot cam ce l-o determinat si pe CA sa-l atentioneze public pe Tariceanu (http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-13667994-live-text-crin-antonescu-daca-tariceanu-accepta-propunere-premier-exclus-iar-basescu-suspendat.htm)

      Ștergere
    2. Am uitat Lavinia si nu mai stiu cum e irelevanta. Nici nu stiu ce-a zis.

      Ștergere
    3. e irelevanta dar ea nu stie si nici cei care o invita..
      http://www.stiriactuale.ro/politic/lavinia-andru-femeia-anului-2011-in-politic

      ea chiar joca un rol de viitoare "Hilary Clinton", de fapt ea da din coate sa devina influenta ca sa acopere matrapazlacurile sotului ei

      Ștergere
    4. Haha, viitore ce??
      Cred ca sotul e mai relevant ca ea. Ea stie ca-i irelevanta. Cei ce o invita stiu si ei. Si stiu toti sa-si joace perfect rolul. Baloane de sapun si retele de fabricat baloane de sapun. Si o masa compacta de fleti care vad baloanele de sapun si le iau drept semne divine, aura divina sau ce-o fi.

      Ștergere
    5. Multi vad putini pricep.
      Poporu' e mult!

      Pazea! A intrat Crin in delir electoral, are puseuri mesianice pe posturile de radio!" USL vor aduce iubire intre toti romanii!".. mmm

      Ștergere
  3. Vetooooooooo!
    Pardon.
    Glook, m-ai luat cu vorba si am uitat ce vroiam sa subliniez: USL schimba Constitutia astfel incat Presedintelui sa se faca cu majoritate simpla. E suspendat Base, se inscauneaza Anto, la 6-7 luni e suspendat Anto. = tara devine neguvernabila

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai confuzat in raspunsuri. De fapt aici voiam sa zic ca-i un scenariu care nu face decat interesul Rusilor care pescuiesc bine in ape tulburi. O tara neguvernabila nu-i niciodata ok ptr. proprii locuitori.

      Ștergere
    2. poate am scurtat eu prea tare

      ideea era ca usl schimba constitutia sa se poata face suspendarea presedintelui cu majoritate simpla

      dar aceasta arma impotriva basescului se intoarce impotriva antonescului ..asta daca il suspenda in primavara si se inscauneaza pokeristul prin mai.. apoi opozitia il suspenda pe el cu majoritate simpla

      dar in felul acesta de republica parlamentara tara devine neguvernabila

      nu cred ca usl gives a piss daca tara e sau nu guvernabila, la o adica se fac ei dictatura militara

      cred ca asta vroiam sa infatisez in acest tablou

      Ștergere
  4. Am uitat un amanunt, cica zvonurile ar fi ca psd ii pregateste ejectarea lui CA, si aducerea lui SO in locul lui

    Ce zici de asta:

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13697905-victor-ponta-interviu-financial-times-lupta-basescu-este-capitol-incheiat.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar explica de ce CA are nevoie de o lupta aparenta cu Tariceanu si de zvonul cu Tariceanu viitor prim-ministru: sa-i faca pe PSD sa stea cuminti. Dar, PSD oricum nu va face nimic inaintea desemnarii si inscaunarii noului guvern.
      Acu despre Victoras... ced ca i s-au cam terminat banii si trebuie sa faca frumos daca vrea altii la un pret rezonabil. Plus ca daca vrea ceva investitori straini pe care sa-i jumuleasca trebuie sa dea impresia ca situatia e under controll. Dar faptul ca zice ce zice nu inseamna ca va si face ce zice. Isi ia suficiente precautii: "acela dintre noi care ar strica pacea ar fi facut responsabil pentru asta." Io concluzionez ca vrea sa dea bine in afara dar asta nu da nici o garantie ca Basescu nu va fi dat jos.

      Ștergere
    2. da, ai dreptate, PontuLache aduce in prim-plan dublul discurs
      unul pt FT si altul intern, respectiv pe cat posibil la 180°

      Ștergere
    3. scriam eu ieri la 19.40 chestia cu dublul discurs si mai tarziu aparea Presedintele si sublinia ca "numai pe vremea lui Ceausescu se faceau rapotari diferite afara decat in tara". crezi ca Presedintele se inspira de la noi?..
      :P

      Ștergere
    4. http://www.contributors.ro/editorial/miza-nu-e-doar-justi%C8%9Bia-miza-e-mult-mai-mult-decat-atat/

      Ștergere

Aveti o parere sau o intrebare despre subiect? Aici o puteti exprima.
Daca nu aveti un cont (google worldpress etc) va puteti pune numele selectand in 'Comentati ca' optiunea 'Nume/Adresa URL' si punand numele dumneavoastra sau adresa URL (sau amandoua).