vineri, 19 aprilie 2013

Basescu prim-ministru in 2016? Sau Ponta presedinte din 2014?

Despre posibilitatea de-al vedea pe Basescu revenind in prim-plan si pe cai mari :
http://www.blogary.ro/editorial/antonescu-presedinte-ponta-cel-mai-puternic-om-in-stat-basescu-renascut/

E legat de ceea ce spuneam in comentarii 20 septembrie 2012, 16:30 la articolul asta: http://glookro.blogspot.ch/2012/03/jucatorul-de-sah-versus-jucatorul-de.html dar rationamentul e dus mult mai departe. Singura intrebare ramane: ce interes ar avea Ponta sa accept eun deal in care el devine irelevant din 2016? Eventual un dela in care el crede si spera ca lucrurile nu se vor petrece chiar conform planului.Ceea ce ar confirma ca el n-are de ales si trebuie sa candideze la presedentie. Alfel va avea vesnic pe unul deasupra ca e vorba de Crin sau Basescu nu prea mai conteaza pentru un amoral ca el.

Probabil daca functia prezidentiala nu se va goli de sens prin noua constitutie va fi chiar din cauza fricii pe care o au politicienii de un eventual retur al lui basescuu in politica in prim-plan si pe cai mari.

PS: Blogul nu e abandonat, a fost doar in vacanta.

18 comentarii:

  1. Exact asta preconizam si eu fara sa ma inspir, sapt trecuta.. pe model Putin-Medvedev
    Azi am citit ceva cu referinta la "trocul Ponta-Basescu" dar este articol privat..

    spicuiesc:
    (...)"Este aceasta intelegere durabila?
    (...) Nu se stie daca premierul Ponta va putea, pana la urma, sa reziste presiunii mediatice dinspre grupul lui Dan Voiculescu. Nu va cauta premierul sa inchida frontul cu Antenele, mai ales daca guvernarea va merge prost?
    La fel, presedintele Basescu s-ar putea intoarce foarte repede catre aliatii sai dezamagiti- si nevoile Miscarii Populare pot sa i-o ceara mai repede decat ne inchipuim.
    Ceea ce pare - si chiar este - un frumos exemplu de pragmatism politic se poate spulbera foarte repede, intr-o tara care nu inceteaza sa ne surprinda, chiar si pe cei care pretindem ca o cunoastem intr-o oarecare masura."


    Da, asta ma gandeam si eu, daca functia prezidentiala este golita la revizuirea Constitutiei, atunci e posibil sa-i dea batai de cap Antonescu fostului sau preten Ponta.

    Interesant mi s-a parut si zvonul dezmintit azi:
    "Administratia Prezidentiala: Nicio institutie a statului roman nu a propus ca Traian Basescu sa candideze la functia de secretar general al NATO "

    Ar fi fost frumos sa aiba TB o functie "europeana" 10 ani si apoi sa revina pe o functie cheie.. Guvernator

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, ciudata info cu Basescu-Nato. Mai ales ca am inteles ca vine pe filiera dcnews.ro care cam lanseaza intoxicari. Probabil asa se explica si reactia lui Ponta cu 'nu cred'.
      Oricum, pare a fi o incercare de-a diminua relevanta interna a lui Basescu ceva gen el oricum pleaca, nu va mai uitati atata la el.

      Ștergere
  2. acel Sova... quel imbécile

    RăspundețiȘtergere
  3. http://dilemaveche.ro/sectiune/ce-lume-traim/articol/uniunea-europeana-un-turn-babel-al-nemultumirilor

    RăspundețiȘtergere
  4. Basescu PM si Antonescu Pres.?

    Ponta inca poate fi deraiat?..
    vom-analiza-daca-impune-infirmarea-neinceperea-urmaririi-penale

    cred ca jubileaza SRS, el sustinea ca Ponta e santajabil si iata i se arata - tot de Basescu!!! - pisica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce de Basescu? Nitu e omul lui Ponta, propus de Ponta. Cu 70% sustinere in parlament si aviz favorabil CSM ce mama dracului putea face Basescu decat sa-l numeasca pe Nitu?
      Cu dosarul asta cu NUP... Din cate am inteles acolo e o problema de procedura si atata timp cat autorii din care a copiat Ponta nu pot fi convinsi sa reclame furtul intelectual pot reclma altii cat vor, dosar penal nu se poate face. Sau ar mai fi solutia sa se demonstreze ca autorii respectivi sunt santajati sa nu reclame furtul intelectual. Dar in starea si cu datele actuale dosarul revazut de Nitu va avea acelasi NUP.
      Asta pe partea juridica. Pe aia politica se mai face o gargara pe tema asta fara ca 'poporul' sa priceapa ceva, aia de stiu ce-i ala furt intelectual sunt putini. Univ. Bucuresti parca a decis ca a plagiat Ponta, nu am urmarit daca i s-a retras titlul, ca univ. Bucuresti i l-a dat ea trebuie sa-l retraga. Comisia aia de la minister parca a ajuns la concluzia ca nu e plagiat (asta dupa ce a schimbat membrii sau adaugat membri nu mai stiu, sa iasa o majoritate manarita).
      Eu cred ca Ponta nu poate fi dizlocat cu plagiatul. In rest... asteptarile fata de el sunt atat de joase ca nici dezamagire mare n-o sa existe.
      O coabitare Basescu-Crin mi se pare putin probabila. Mai degraba PSD s-ar ingriji sa nu-i permita lui Crin sa fie presedinte decat sa ajunga sa fie exclus si pus pe tusa de o coabitare Basescu-Crin.

      Ștergere
    2. asta?

      http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/vanghelie-basescu-este-inteligent-si-abil-oprescu-se-pregateste-sa-candideze-la-alegerile-prezidentiale-302812.html

      SO vs CA?

      Ștergere
  5. un articol interesant:

    http://dilemaveche.ro/sectiune/editoriale-opinii/articol/sa-pirjolim-paminturile-noi-insine

    RăspundețiȘtergere
  6. !
    scria undeva ca Ponta s-ar considera credincios habotnic..
    bine ar fi daca s-ar retrage si pe motiv de greseala in furt/plagiat, ar intelege ca nu mai e nici prezidentiabil si nici premierabil(sic)
    poate il pensioneaza pe guzganul rozaliu si il inlocuieste el personal
    interesante ultimele evenimente de la Intact, varan in colimator?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai trebuie doar lasati procurorii liberi si se ocupa de varan, ca are multe bube. Probabil Ponta a dat semnal ca nu-l protejeaza pe varan. Sper ca macar sunt procurori profesionisti si fac dosarul cum trebuie, nu cu vicii de procedura sau asa, intr-o doara. Ma gandesc ca Ponta are tot interesul sa scape de varan si sa fie o presa cat de cat libera. Altfel risca sa tot fie la degetul mic al varanului. Pe Antonescu nu-l supara, ii place, Ponta insa pare ceva mai cu personalitate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai platourile Intact erau-sunt placerea ex-Presedintelui ad Interim, care in functie fiind prefera la ceas de noapte ospitalitatea lor. Se aseza confortabil in SPA-ul mogulului..
    Antonescu fara platoul si microfonul pastorului Gadea s-ar putea simti vaduvit de o curte regala proprie. Interesant ca este si regalist.. daca nu-i iese cu poporul, poate aduce monarhia de pe pozitia de Presedinte?

    Morar-exit deliberat.

    Sever Voinescu face vorbire de " finalul PRIMULUI mandat Basescu" ceea ce-i poate baga in sperieti pe oponenti, adica cu primului ???? nu e o epava politica???? doar si poetul tigan Dinescu zice asta de 4-5 ani incoace !! dati-o naibii, Basescu e terminat politic, ca asa zicem noi!!!!

    http://dilemaveche.ro/sectiune/ce-lume-traim/articol/o-constitutie-iluzii

    RăspundețiȘtergere
  9. imi place cocina din jurul intact
    pe RTV zice : "Vedetele Antenei instrument de presiune"
    GRUP DE PRESIUNE. Jurnaliștii de la Antena 3 au fiecare câte un ministru repartizat

    secatura aia securista Tudor nustiucum, cica " USL imi provoaca scarba deoarece tocmai a fost saltat din strada un cetatean care nu prezenta pericol public (( cred ca Jiji!! membru USL), si vom avea multe BREAKING NEWS pentru ca din cei 500 menbrii USL vor fi saltati in curand si alti membri "incomozi" ( Dan Voiculescu????? ) nejustificat" . pam-pam!

    E si politrucul PetreRoman al Antene, sa fie solidar cu ei in moment de ruina...



    la articolul de mai sus al lui SeverV, .. am citit pana la final deabia acum si de fapt era scris in 2008 la finalul primului mandat Basescu.. reluat acum cu aceeasi valoare, deci se referea chiar la finalul primului mandat
    acum e la finalul celui de-al doilea, sa speram nu ultimul

    RăspundețiȘtergere
  10. I se spune NEINFRICATUL !!!

    http://economie.hotnews.ro/stiri-esential-14923430-dan-voiculescu-dupa-romania-relatat-plecat-din-tara-calatoresc-frecvent-sunt-acum-plecat-voi-intoarce-joi-nu-are-nicio-legatura-sorin-alexandrescu.htm

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, vor sa-i sperie pe cei mai slabuti de spirit. Hei, uite, urmati voi!! Va ia securitatea de pe strada ca pe dizidenti. E de-a dreptul hilar.
    In rest Basescu nu va mai avea un mandat de presedinte. O alta pozitite poate, dar presedinte nu, legea e lege si nici nu e de dorit sa se eternizeze cineva intr-o functie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. care lege? nu era.. sau la americani? ..daca faci pauza un mandat poti candida din nou ? .. sau la rusi

      nu stim, sa vedem cu ciopartesc Constitutia, poate aduc ei ..naaaaah, le-ar fi frica de Basescu

      faza cu triplarea pretului la gaze(impusa de FMI), semnalata de Ioan N3culae in urma cu 2 luni, va scoate oamenii in strada , el zice ca va concedia 4000 de oameni, dar pe orizontala ar insemna 50000 de oameni fara paine.. s-ar putea sa fie o toamna jalnica pentru cetateni si pentru PM

      Ștergere
  12. sef de campanie Niels

    finala Antonescu - Macovei?

    RăspundețiȘtergere

Aveti o parere sau o intrebare despre subiect? Aici o puteti exprima.
Daca nu aveti un cont (google worldpress etc) va puteti pune numele selectand in 'Comentati ca' optiunea 'Nume/Adresa URL' si punand numele dumneavoastra sau adresa URL (sau amandoua).