miercuri, 18 mai 2011

Flori

O seara racoroasa dupa o zi aproape torida e un minunat moment pentru a petrece timpul prin gradina. Si cand florile sunt si ele prin preajma e si mai placut.
N-am nici o idee cum se numesc plantele astea dar stiu ca ador combinatia rosu-alb.(Albul = Viburnum opulus 'Roseum', rosul= Weigelia 'Bristol Ruby')

Florile astea albe in forma de globuri imi dau multa bataie de cap in fiecare an. Sunt un fel de magnet pentru pureci (pureci de plante, nu va speriati), omizi, furrnici... Toti daunatorii isi fac loc pe planta asta inainte sa devoreze restul gradinii. E tare ciudat. Si totusi, asa flori frumoase!


Rhododendron. Sunt fara indoiala cele mai frumoase flori din gradina mea. Vecina are aceiasi planta dar in varianta mov. Si stiu ca exista si in roz.
E destul de greu sa ma hotarasc, sunt flori sau o banala ceapa? 
 E un tip de ceapa pe care il plantezi si apoi il uiti pentru ca n-are nevoie de nici o ingrijire. De fapt nu prea o poti uita: primavara  devreme e prima planta cu frunze si nu ai decat sa mergi sa le tai ca sa faci o omleta cu ceapa verde si branza sarata. Spre sfarsitul primaverii nu mai tai frunzele si o las sa infloreasca si devine ornamentala. Toamna adun insa toate semintele ca altfel toata gradina ar fi tapisata cu florile astea mov. Nu ca nu-s frumoase, dar ce-i prea mult nu e pe gustul meu.

Si acum 2 fotografii pe care nu stiu exact de ce le-am facut. Iesisem la fotografiat flori, si m-am intors cu... fotografii de capsuni in floare. O fi fost pofta la vazul fructelor sau micile flori alb-galben? Mi-e greu sa ma adun si sa-mi pun gandurile in ordine dar cu putin noroc ma ajutati voi sa ma decid dupa ce priviti pozele.


Capsuni. Pur si simplu.

Fragute. Acum 2 ani erau exact 6 plante....
Lipseste ceva, asa-i? Florile de culoare galbena. Imi cer scuze dar in momentul asta in gradina mea nu am flori de culoare galbena cu exceptia florilor de rosii si unor floricele mici micute care cresc in gazonul jumatatii mele. Dar nu le-am fotografiat.

E destul de rustica gradina, si recunosc ca nu am nici un trandafir, doar un maces crescut pentru ca asa a vrut el, nu eu. Da, gradina mea are suflet! Are suflet si uneori face ce vrea ea, nu ce vreau eu !

3 comentarii:

  1. Multumesc. Am petrecut o seara superba observandu-mi gradina si facand pozele astea. Sunt micile mele momente cand ma bucur de tot ce ma inconjoara. Fiul meu m-a observat si a pus intrebari. Pe cand eu ma uitam la poze pe calculator a luat si el aparatul foto, a rupt o frunza de ficus, a pus-o pe scari si i-a tras cateva poze :).

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Ce dragut. uite asa ne copiaza copiii!
    Chiar azi ma gandeam cum facem fara sa ne gandim..; cam tot ce am vazut pe acasa! Incercam sa ne detasam, sa ne facem propriul univers dar maruntisurile...ne raman amprentate!
    Cred ca si durerile copilariei asemeni!
    Copilasul tau poate va deveni un mare fotograf, cine stie...

    Din nefericire fata mea nu se simte in stare sa locuiasca intr-o casa. Plecarea din arr. 16 si instalarea in zona asta , foarte verde si linistita, ii este deajuns. Ii e frica ca sotul ei nu va mai iesi din gradina... si vor rata plimbarile pe care ea le adora!
    Dar, cine stie, poate isi va schimba parerea.
    Iti doresc un we placut alaturi de cei dragi in minunea ta de gradina!

    RăspundețiȘtergere

Aveti o parere sau o intrebare despre subiect? Aici o puteti exprima.
Daca nu aveti un cont (google worldpress etc) va puteti pune numele selectand in 'Comentati ca' optiunea 'Nume/Adresa URL' si punand numele dumneavoastra sau adresa URL (sau amandoua).