duminică, 15 mai 2011

Povestea cu cei 3 purcelusi... e obsoleta?

Mai tineti minte povestea cu cei 3 purcelusi?
Dar mai bine priviti pozele.

Poza in cam a 4-a zi de lucru cand am vazut ca ceva mai special se intampla

Cam a 10-a zi dimineata. Conditii de lumina mai speciale permit vizualizarea pozitiei ferestrelor prin plasticul de protectie.

Cam a 10-a zi seara, impachetata bine ca nu cumva sa o ploua prea tare


A 11-a zi si dintr-o perspectiva un pic diferita fata de celelalte poze.

Da, aveti dreptate, e o casa din paie. Pe structura de lemn.
Toamna trecuta au turnat ceva fundatii, au escavat, dar n-am fost atenta la detalii pentru ca nu ma asteptam sa vad o raritate. La primul balot de paie insa mi s-au aprins beculetele.

Voi pune poze pe parcursul lucrarilor si neaparat va trebui sa revizuim si povestea celor 3 purcelusi. Voi ce parere aveti?
PS: Ca intotdeauna pe internet exista informatii si despre cum sa construiesti casa din paie: HouseOfStraw

10 comentarii:

  1. Pai...probabil ca in Elvetia nu sunt probleme mari. Tu stii mai bine. Tornade nu, uragane nu, cutremure nu etc. Nu stiu cum e cu zapezile si ploile prin regiunea respctiva. Am inteles ca primaverile sunt timpurii. Ca urmare, daca nu vine nici un lup s-o sufle(aveti din acestia pe acolo ? asa... mai zdraveni, caci casa pare maricica), s-ar putea sa reziste cativa ani. Avantaj: cand propietarii se vor plictisi, va fi mult mai simplu de daramat decat o casa de caramida, ca sa nu mai zic piatra sau beton armat.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai problemele care se pun pe aici sunt mai mult cu ploaia (frecventa si abundenta) si zapada. In locul unde e casa pot fi saptamani intregi cu zapada de 30-50 de centimetri. Anul asta a foat foarte special cu primavara timpurie, depasim larg maximele obisnuite pentru perioada asta.
    Iernile ajunge frecvent la -10 noaptea si -5 ziua. Si cred ca o casa de paie izoleaza bine de frig, mai ales ca aveam impresia ca grosimea balotilor ( a zidurilor) ajunge pe la 80-100 de cm.
    Ce ma surprinde pe mine la casa asta e arhitectura foarte conformista in contrast cu materia prima foarte non conformista. Ma intriga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma refeream la... "izolare", ci la... cat rezista paiele la umezeala (cand se unmfla), frig etc.
    E vorba ceea englezeasca pentru ploi torentiale "ploua cu pisici si caini".
    "Etimologia" : Pe vremuri, in Anglia, acoperisurile erau din paie, multe, multe. Cand trebuia "peticit", se mai adauga un strat. +/- ceva lut de lipit. Cainii si pisicile se aciuau cam pe acolo, din interior mai mult, deoarece calura de la semineu urca, si ca urmare, in mijlocul acoperisului era cald si bine.
    Cand ploua torential, totul se "muia" si... in consecinta, respectivele animale cadeau, care pe unde. DE ACEEA au aparut paturile cu baldachin, nu pentru ca "e frumos" sau interesant sau "cool" pe vremea ceea, ci ca sa nu-ti cada in noptile ploioase in timpul...somnului sau..:) un caine /pisica peste tine. De aceea m-a dus gandul la... "fiabilitatea" respectivelor materiale de constructii :)

    Mda, interesant contrast intre conformism si... non conformism...
    E musai sa-i cunosti pe propietari si sa afli mai multe despre motivele care au dus la luarea acestei hotarari.
    Acum chiar ca ai aprins curiozitatea in... mai multi (adica multe)
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt andrEEa, am ajuns si eu :)
    Interesant, multam pentru poze.
    Ma gandesc, oare ce sunt tratate paiele sa devina ignifuge? iti dai seama ce foc de tabara ar fi ? Doamne fereste!
    oricum, casuta asta e ditamai casoi, are cred pe putin 200 mp desfasurati. Sa vedem ce o sa iasa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta cu "ignifuge" nu-i o problema. Sa vezi cum e peste balta, ca...e obligatoriu sa imbraci bebelusul in "pijama ignifuga". Am fost si noi la magazin sa cumparam ceva pt. niste bebelusi de-ai unor prieteni si... am gasit asta pe etichete. Apoi ne-a spus o cunostinta cum ca e obligatoriu. Daca trateaza si costumasele, iti dai seama ca paiele nu ar fi o problema... sau.. o fi scump si atunci... ???
    Nu stiu. E clar ca Glook trebuie sa culeaga mai multe informatii
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu fetelor, ne-a sters blogspot comentariile, mi-a rupt din posturi, si ne-a promis ca restabileste tot. Dar nu prea ii iese. Peste vreo 2 zile n-o sa-l mai cred pe cuvant si o sa ma apuc sa repun comentariile la loc :). Asta e, am deschis blogul cand avu blogpotul probleme grave. O proba in plus ca orice facem exista un risc :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Succes, Glook, pentru blog.
    Si eu m-am necajit cu Mitterrand si am scris de vreo trei ori fara sa inteleg ce se intampla! Asta e, eu sunt mai buni asa ca e mai greu cu tehnica! :)
    Comentarii am pierdut si eu si nici nu vad cum pot sa le repun...
    Am regasit totusi o scurta postare nefinalizata acum cateva minute.

    Te voi urmari cu placere
    Cu drag
    Cita

    RăspundețiȘtergere
  8. Cita eu am pastrat pe mail comentariile (nu stiu exact daca e tot timpul automat dar am primit si pe mail comentariile scrise aici). Nefiind decat 5, le pot repune. Eu am deschis blogul cu o zi-doua inainte de problemele de la blogspot si a fost tare neplacut sa dau atat de repede de limitele tehnicii :).
    Oricum, multumesc de incurajari.

    RăspundețiȘtergere
  9. Are structura de lemn "peretii" din paie si poate ca paiele or fi izolate cu ceva special ... Eu ma gandesc la altceva... Lupul in povestea cu casele purcelusilor, le testa si rezistenta. Pai daca vine lupul aici ce o sa se intampla ?

    RăspundețiȘtergere
  10. http://news.yahoo.com/s/yblog_thelookout/20110531/us_yblog_thelookout/officials-say-man-must-tear-down-phonehenge-house

    RăspundețiȘtergere

Aveti o parere sau o intrebare despre subiect? Aici o puteti exprima.
Daca nu aveti un cont (google worldpress etc) va puteti pune numele selectand in 'Comentati ca' optiunea 'Nume/Adresa URL' si punand numele dumneavoastra sau adresa URL (sau amandoua).